Skocz do zawartości

Pozycjonowanie katalogami SEO, zapleczem, co dalej?

Rekomendowane odpowiedzi

Z drugiej strony jednak, muszę powiedzieć, że dobre katalogowanie naprawdę ma moc.

Ludzie mają TAKĄ, a nie inną opinię o nim z powodu tych pseudo pozycjonerów, którzy dodają stronę do 500 katalogów za 19zł.

Teraz jak do mnie ludzie piszą, wszystko wychodzi i trzeba od początku tłumaczyć.

Dodatkowo powiem Ci, że katalogami można (prawie) wszystko wypozycjonować, wystarczy je dobrze podlinkować :)

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
- co jeszcze poza zrobieniem dobrego zaplecza (2-3 tematyczne strony pozycjonowane jeszcze raz na glowne slowa) mozna jeszcze zrobic?

Dodawaj treść na pozycjonowanej stronie, dodawaj nowe podstrony zawierające sporo treści.

Dlatego właśnie zdecydowałem się połączyć stronę z blogiem - w efekcie przy każdym weselu pojawia się relacja zdjęciowa i nowa treść - czyli co najmniej raz w tygodniu w trakcie sezonu.

Na system wymiany linków na tej stronie raczej pozwolić sobie nie mogę... prędzej jakieś zaplecze.

Samo katalogowanie i pojedyncze precle pozwoliły mi na osiągnięcie tego co widzicie na skrypcie na poprzedniej stronie. Katalogi nie były linkowane wzajemnie... o poniedziałku będę się tym zajmował (nowe dobre precle, i linkowanie wzajemne, zwłaszcza do mocnych katalogów)

Fotografia Ślubna - Światłem Malowane - profesjonalna fotografia slubna.

a jak to wszystko będzie się miało do strony firmy budowlanej gdzie treści się nie zmieniają zbyt szybko

i czy kampania reklamowa w google może byc wskazówką jakie frazy pozycjonować bo można wiele haseł przypisać do tej działalności

Motaba

Proponował bym AdWords na okres około miesiąca, używając opcji podpowiedzi słów kluczowych i dobierając te najbardziej popularne. A co do samego pozycjonowania - wówczas tylko na ogólne frazy (moim zdaniem).

wówczas tylko na ogólne frazy (moim zdaniem).

I tu się nie do końca zgodzę... Co mu da wejście pod hasło "budownictwo"? Nie dość, iż wyda kupę kasy, to jeszcze niewiele z tego będzie zamówień...

Ale juz cos w stylu uslugi budowlane, remonty itp moglo by byc skuteczne. Do tego mozna ustawic Analytics by dokladnie sledzil kampanie i po 3,4 dniach wyrzucic slowa z wysokim wsp. odrzucen. W moim przypadku taka sciezka pozwolila dobrac dosc skuteczne slowa, dla ktorych konkurencja byla mala. Oczywiście wymaga to pewnej inwestycji, ale myślę, że później łatwiej wybrać na co się pozycjonować.

wystarczy je dobrze podlinkować

Pytanie jak ?;) Ja dodaję ręcznie do katalogów. Dodałem już do 100-stu. Co 3 dni dodaje do kolejnych pięciu.

Podłączę się pod pytanie.

Jaka wg Was jest wystarczająca ilość linków wskazujących na wpis w dobrym katalogu czy preclu?

Katalog ślubny i katalog motoryzacyjny - zapraszam.

Lakiery samochodowe - wyjątkowe farby House Of Kolor

Z jednego katalogu - jeśli administrator pozwala, myślę że warto wrzucić w kilka kategorii.

Ktoś na forum przeprowadził badania i udowodnił, iż nie warto z 1 strony kierować 2 linków na ten sam cel, gdyż ich skuteczność spada.

Ja stosuję 1, max 2 linki z jednego katalogu. W preclach, zależy na ile administrator pozwala, ale tu również nigdy 2 takie same cele linków z tego samego artykułu/strony. Natomiast jeśli precel dobry, można kilka artykułów, byle powyższe zachować.

Takie moje zdanie, jeśli się mylę, i ktoś bardziej doświadczony może wyprowadzić z błędu, bardzo proszę :).

Ja stosuje zasadę, jeden link w artykule do precla (jedna domena), jeden wpis w jedną kategorię w katalog. Nie sprawdziło mi się aby dodawanie wpisu w katalogu do kilku kategorii miało jakiś wpływ na pozycję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności