Skocz do zawartości

link do witryny pod kropką

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie czy gdy dodam kilka linków do swojej witryny w kropce "." too będzie miało jakiś zły wpływ na moją stronę?

Nie chce używać grafiki ani znaków specjalnych i wstawiłem kropkę która jest odnośnikiem do mojej witryny na innej stronie.

Jak na to patrzeć względem wyszukiwarek?

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

Więc może napiszę jaśniej:

Ukrywanie tekstu i linków wśród treści witryny może spowodować, że będzie ona postrzegana jako niegodna zaufania, ponieważ przedstawia inne informacje wyszukiwarkom, a inne odwiedzającym. Tekst (taki jak nadmiarowe słowa kluczowe) może zostać ukryty na wiele sposobów, między innymi poprzez:

* stosowanie białego tekstu na białym tle

* umieszczanie tekstu za obrazkiem

* ukrywanie tekstu za pomocą CSS

* ustawianie zerowego rozmiaru czcionki

Ukryte linki to takie, które mają zostać zaindeksowane przez narzędzie Googlebot, a dla ludzi są nieczytelne, ponieważ:

* link składa się z ukrytego tekstu (na przykład kolor czcionki jest taki sam jak kolor tła),

* wykorzystano CSS do stworzenia maleńkich hiperlinków o wysokości jednego piksela,

* link został ukryty w niewielkim znaku, takim jak na przykład myślnik wewnątrz akapitu.

Jeśli Twoja witryna zawiera ukryty tekst lub linki, które zostały na niej zamieszczone z intencją wprowadzenia odbiorcy w błąd, może ona zostać całkowicie usunięta z indeksu Google i nie będzie pojawiała się w wynikach wyszukiwania.
... źródło

Znalezienie takiego linku nie jest trudne ... <a href="...">.</a> rzuca się w oczy w kodzie strony ;)

Wskazówki są dla właścicieli stron ... żeby je robili z myślą o użytkownikach, a nie pod wyszukiwarki (dla zdobycia TOP) :D

Pozdrawiam B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności