Skocz do zawartości

Podpinanie nowych domen pod strone

Włóczykij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam... jestem początkującym pozycjonerem.. o czym może świadczyć liczba postów i dział w którym piszę.

Nie mogłem znaleźć poprzez wyszukiwarkę jednoznacznych wypowiedzi na ten temat, więc sorry jeśli powtarzam temat.

By nie podawać swoich adresów domen posłużę się przykładami. Załóżmy że mam firme "Krax" pod adresem www.krax.pl sprzedającą ryby i krewetki w Gdańsku.

Domena ta stoi sobie juz od roku i jest pozycjonowana przez google w pierwszej 10 pod niektórymi frazami, a pod innymi (również ważnymi) nie.

Załóżmy ze chce zawalczyć o frazę "ryby gdansk", gdzie jestem dopiero na 20tym miejscu - więc content mam chyba dobrze przygotowany do frazy, ale konkurencja duza.

Czy wykupienie, podpięcie (bez przekierowania 301 adresu w .httacces) domen wspierających konkretne pozycjonowanie... np. typu www.ryby-gdansk.pl, www.krewetki-gdansk.pl , a następnie zakatalogowanie ich w paru katalogach ma szansę na wsparcie mojej strony.. tj ze będzie ona się lepiej pozycjonować tyle, ze pod innymi adresami? Czy tworzy to zagrożenie odwrotnego efektu i spadku, za potencjalnie umieszczanie kopii innej strony (w praktyce to tylko inna domena wskazująca na to samo.)

Zapewne to banalne pytanie dla wielu z was, ale każdy kiedyś zaczyna... a ja nie chcę zrobić błędu bardzo proszę o odpowiedź.

Kolejne pytanie.

Zakładając, że warto podpinać dodatkowe domeny dla pozycjonowania.

Czy wykupując domenę warto zaprzątać sobie głowę domenami z polskimi czcionkami (jako podpięte pod taką w/w strone) np. lepiej mieć www.sledzie.pl, czy www.śledzie.pl zakładając, że w wyszukiwarkach ludzie w pisują "śledzie" 3 razy częściej niż "sledzie".

Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam.

Kupujesz ryby-gdansk.pl i robisz na tym zaplecze. Tylko na inne whois i inny hostingodawca. Dodaj kilka artykułów i po max 2 linki do Pozycjonowanej strony. I linkuj do tej nowej strony. Hosting np. w activh.pl

Szybka Naprawa błędów WordPress - od ręki i profesjonalnie. 

No ok... zaplecze też jest w planach ... później.

Ale czy zanim powstanie takowe, podpięcie bezpośrednio pod stronę i zakatalogowanie jako strona firmy pod takim (tutaj innym) adresem, daje jakieś potencjalne pozytywne/negatywne skutki?

podpięcie bezpośrednio pod stronę ?? tzn zalinkować do strony pozycjonowanej??

Ale czy zanim powstanie takowe, podpięcie bezpośrednio pod stronę i zakatalogowanie jako strona firmy pod takim (tutaj innym) adresem, daje jakieś potencjalne pozytywne/negatywne skutki?

Nie do końca... zalinkowanie domeny to rozumiem tak, że docelowo przekierowywałoby na strone firmy pod jej nazwą domeny główną, indeksowaną przez google ( i pewnie wogóle nazwa domeny przekierowującej nie byłaby indeksowana przez google), a podpięcie to wyświetlenie tej samej strony ale pod innym adresem w przeglądarce.

Nie do końca... zalinkowanie domeny to rozumiem tak, że docelowo przekierowywałoby na strone firmy pod jej nazwą domeny główną, indeksowaną przez google ( i pewnie wogóle nazwa domeny przekierowującej nie byłaby indeksowana przez google), a podpięcie to wyświetlenie tej samej strony ale pod innym adresem w przeglądarce.

chyba sie nie znam gdyz mam wrażenie ze jest tu mowa o przekierowaniu, linkowaniu pod jednym pojęciem "podpięcie"

linkowanie do strony pozycjonowanej z zaplecza to umieszczenie linków <a href="strona pozycjonowana.pl">anchor text</a>

przekierowanie to wpisanie w w pasku adresu przeglądarki adresu : zaplecze.pl i automatyczne przejście na nowy adres stronapozycjonowana.pl

Czepiasz się ;)

O linkowanie ani o anchory w żadnym wypadku nie pytam.

Może z formułami źle się wyraziłem... chodzi mi o celowość wskazywania na nasz adres wykupionych - dodatkowych domen, przy założeniu że nie używamy przekierowania 301 w httacces, a więc w pasku przeglądarki widoczne są pod adresem tej właśnie dodatkowej domeny, a nie domeny którą wskazują.

Różne przekierowania googiel różnie może potraktować, ogólnie żeby to miało sens (przy założeniu że będą się pojawiały w wynikach), to te dodatkowe domeny muszą być wypozycjonowane, to nie lepiej poświęcić ten czas i środki na pozycjonowanie głównej domeny?

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności