Skocz do zawartości

nowy silnik Google

niewolnikG

Rekomendowane odpowiedzi

chyba mnie kolego FSseo nie zrozumiałeś (albo zrozumiałeś ale lubisz protekcjonalny ton - nie wiem :D ).

mojej roboty uczyć mnie nie musisz - ale dziękuję za chęć do-edukowania mnie.

ja napisałem:

wszystkie teorie i gadaniny są bez sensu dopóki nie zobaczymy nowego silnika w 100% wszędzie wprowadzonego i działającego przynajmniej kilka tygodni/miesięcy

Ty odpisałeś:

Nowy silnik działa już kilka miesięcy, lecz nie był dotychczas wprowadzony do podstawowego indeksu.

a więc w sumie się ze mną zgodziłeś. czy 100% internautów widzi już wyniki z nowego silnika? nie? a więc tak naprawdę jeszcze wszystkiego nie zobaczyliśmy.

jednego dnia widać wyniki z nowego silnika, drugiego dnia ze starego, trzeciego dnia z nie wiadomo skąd - nie są to dobre warunki do testów i do wyciągania wniosków.

na swoich stronach w większości zauważyłem wzrosty.część stron powychodziła z filtrów.ale nie zgrywam cwaniaka i nie udaję, że na podstawie zachowania kilku domen mogę powiedzieć, że wiem już wszystko o nowym silniku.

PS

To są Twoje testy? Zachowanie jednej domeny na jedną frazę?

Odpowiedz mi szczerze na jedno pytanie: Czy wiesz już wszystko na temat nowego silnika? Jeżeli tak to jesteś moim GURU. Jeżeli nie to nie ucz innych.

PS 2

Jeżeli byłem nie miły to wybacz. Kac w środku tygodnia jest w stanie nieźle wkurzyć.

• Odpowiedzi 315
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mnie nie wkurzysz bez znaczenia na dzień tygodnia :)

Generalnie możemy się spierać oby to szło w jednym kierunku - edukacja.

Co do faktów to silnik działał przez długi czas oficjalnie na stronie testowej a później (aż do dziś) na jednym z DC (https://209.85.225.103)

Wyniki na nowym silniku wcale nie są mieszane z innymi wynikami (tak jak to jest obecnie w G) wiec te kilka miesięcy daje jednak do myślenia. No i ostatnia kwestia, jeśli myślisz, że pozycjonuje jedną frazę to tym bardziej masz mnie za kozaka, skoro z tej jednej frazy jestem się w stanie utrzymać ;) A tak poważnie to nie temat na licytowanie się kto ile i czego pozycjonuje.

Pozdrawiam

Chcesz zrealizować marzenia? Wykonujemy skoki spadochronowe z 4000 metrów w całej Polsce.

Co do faktów to silnik działał przez długi czas oficjalnie na stronie testowej a później (aż do dziś) na jednym z DC (https://209.85.225.103)

Działa dalej, przynajmniej u mnie pod tym IP praktycznie cały czas jest Caffeine, a normalnie w google.pl wyświetla mi się na przemian.

FSseo nie chce się licytować ani nie sądzę że pozycjonujesz jedna frazę - nie o to mi chodziło.

Na stronie testowej i na jednym DC - o to mi chodzi. Oczywiście można na podstawie tego co się obserwuje wyciągać jakieś wstępne wnioski ale chodzi mi o to, że do poważniejszych wniosków oraz do zmiany strategii pozycjonowania moich stron wolę poczekać aż google w całości przesiądzie się na nowy silnik a następnie jak wszystkie serwery googla "przemielą" zebrane dane według nowych zasad. A do tego moim zdaniem mamy jeszcze trochę czasu.

Zrobiłem mały test, odpytywałem google co 5 min na wybraną frazę, i zapisywałem wynik czy idzie z nowego silnika czy z starego (rozpoznawanie po zwiększonym "Wyniki 1 - 10 spośród około ....) dla nowego silnika. No i z testu wynika że zdecydowana większość zapytań nocnych, przyporządkowana jest nowemu silnikowi - a trochę staremu. W dzień na odwrót.

Może nowy silnik jest wprowadzony na małej ilości serwerów i priorytet jest nastawiony na nowy silnik ale jak nie wyrabia to ruch jest kierowany na serwery z starym silnikiem. W nocy daje radę nowy dlatego są wyniki z nowego. Takie małe gdybanie.. ;-)

Salon sukien ślubnych w Tomaszowie Mazowieckim

pisze juz o tym wyborcza tylko link w opisie gg moze ci pomóc!

Polscy specjaliści od SEO dowiedli, że linki umieszczane w opisach komunikatora Gadu-Gadu mają znaczny wpływ na wypozycjonowanie witryny, do której prowadzi dany odnośnik.

Polacy, uznawani za najlepszych specjalistów od pozycjonowania stron w Europie, odkryli bardzo ważny element SEO, który do tej pory uszedł uwadze pozycjonerów. Linki w opisach komunikatorów pozycjonują strony. Z analizy przeprowadzonych przez znawców tematyki (zarówno White jaki Black Hat SEO) wynika, że wpływ jaki mają odnośniki w opisach GG jest ogromny.

seo na gg

dopisz się do polishpremiumpress.pl wpis płatny tylko 1$

Pozycjonowanie przez gg to już przeżytek ja tam używam Skype który ma większa moc bo podczas rozmowy powtarzam zawsze nazwe domeny + słowo kluczowe wzmacniając tym samym domenę. Jedna minuta rozmowy to jak 100 dobrych linków. :)

Dobry zespół jazzowy Warszawa

Świetny zespół jazzowy na bankiet

Pozycjonowanie przez gg to już przeżytek ja tam używam Skype który ma większa moc bo podczas rozmowy powtarzam zawsze nazwe domeny + słowo kluczowe wzmacniając tym samym domenę. Jedna minuta rozmowy to jak 100 dobrych linków. :)

Możesz dokładniej opisać czy jak wpisujesz w skype że robisz link ze słowem kluczowym do danej strony?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności