Skocz do zawartości

nowy silnik Google

niewolnikG

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 315
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Post który przytoczyłeś był pytaniem a nie stwierdzeniem działania algorytmu.

Ja uważam kogoś za głupka, jeśli tak proszę o cytat ze mnie bo nie pamiętam aby coś takiego mówił/pisał.

Sprawa jest dość jasna i nowy algorytm działa póki co na jednym DC a na innych może pojawiać się naprzemiennie ze starym algorytmem. To jest wiadomość oficjalna z Google opublikowana chyba miesiąc temu i nic się póki co w tej materii nie zmieniło, no chyba, że ty twierdzisz inaczej i pokażesz nam swoje przemyślenia. Dla jasności podaje ten DC https://209.85.225.103/search?hl=pl&q=p...q=&gs_rfai=

Na przyszłość zanim walniesz posta w stylu "opisałem działanie Caffeine na swoim blogu" proponuje się dobrze zastanowić, bo mówienie to jest nowy silnik bo ja tak myślę ale nie mam dowodów i myślę też, że działa on tak i tak też nie mając dowodów jest dość wysokim wykazaniem braku pokory.

Pozdrawiam

Chcesz zrealizować marzenia? Wykonujemy skoki spadochronowe z 4000 metrów w całej Polsce.

Ja u siebie w google.pl widzę wprowadzone Caffeine ale tak jakby sprzed jakiegoś okresu, na pewno wyniki są bardzo zbliżone do obecnego Caffeine widocznego np. https://74.125.95.132/search?hl=pl&q=po...q=&gs_rfai= ale mimo wszystko się różnią o kilka oczek i wyglądają jak wyniki Caffeine sprzed około 2-3 tygodni.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

To ja też dołożę swoje trzy grosze.

U mnie Caffeine widać i to całkiem często, oczywiście jeżeli jego świadectwem są zmiany w wynikach.

I na mój gust Google serwuje nam kilka wyników:

- ze starego silnika

- z nowego (starsza wersja)

- z nowego zaktualizowanego

U mnie najlepiej to widać jak loguję się na konto w Google (mam wtedy stare wyniki), po wylogowaniu zmieniają się na nowsze.

@Gniotek. Fajne wnioski na Twoim blogu. Patrzyłem w reladed zaraz po Twoim wpisie i widziałem głównie strony, które linkowały, teraz jak spojrzałem to widać powiązane :( Na dokładne wnioski pewnie jeszcze będzie czas.

Pozdrawiam

Cognitive-it.pl - usługi SEO i SEM.

Cognitive-it.org - do poczytania blog o SEO i Adwords.

Post który przytoczyłeś był pytaniem a nie stwierdzeniem działania algorytmu.

Ale zawierał podejrzenia, które potwierdza mój wpis na blogu.

Sprawa jest dość jasna i nowy algorytm działa póki co na jednym DC a na innych może pojawiać się naprzemiennie ze starym algorytmem. To jest wiadomość oficjalna z Google opublikowana chyba miesiąc temu i nic się póki co w tej materii nie zmieniło,

Może to ja coś przeoczyłem? Możesz dać mi jakiegoś linka do tej oficjalnej wiadomości, że caffeine jest tylko na jednym DC?

Na przyszłość zanim walniesz posta w stylu "opisałem działanie Caffeine na swoim blogu" proponuje się dobrze zastanowić,

Proponuje czytać ze zrozumieniem i nie po łebkach.

bo mówienie to jest nowy silnik bo ja tak myślę ale nie mam dowodów i myślę też, że działa on tak i tak też nie mając dowodów jest dość wysokim wykazaniem braku pokory.

Naprawdę przeczytaj ten post jeszcze raz, od początku do końca.

@Gniotek. Fajne wnioski na Twoim blogu. Patrzyłem w reladed zaraz po Twoim wpisie i widziałem głównie strony, które linkowały, teraz jak spojrzałem to widać powiązane :( Na dokładne wnioski pewnie jeszcze będzie czas

Dzięki i zgadzam się z Tobą. Co nie znaczy, że w tej chwili nie jesteśmy w stanie analizować zmian - nawet tych najmniejszych :)

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

https://searchengineland.com/google-caffein...nths-away-36843

To link o który Gniotek prosiłeś.

A co do tego czy mamy już Caffeine. Wyniki (przynajmniej u mnie) są jeszcze rozbieżne niż na 209... na którym Caffeinke bez zmian można obserwować w takim wymiarze w jakim była zaprezentowana. Fakt, wyniki są teraz jakby wypośrodkowane (w moim przypadku) pomiędzy tym co było jeszcze niedawno (kaszana) a tym co jest na 209... Pytanie teraz czy to jakiś algorytm pośredni, czy odblokowanie zakorkowanego algorytmu starego, który miał już poważne problemy z indeksacją.

Chcesz zrealizować marzenia? Wykonujemy skoki spadochronowe z 4000 metrów w całej Polsce.

A Google spokesperson tells Search Engine Land that Caffeine is still live at only one data center, and says “we expect to roll it out to all data centers over the coming months.”

“The data center remains the same,” Google tells us, “but different IP addresses can map to different data centers at different times due to how Google manages its traffic. Because of how Google employs custom load-balancing, there is not a single IP address that will always reach the Caffeine data center. For example, one IP address might still send half of its traffic to the Caffeine data center and half of its traffic to a different data center.”

Masz dwa elementy, które polecam Ci przeczytać bardzo uważnie!

Z nich jasno wszystko wynika, że Twoja opinia o tym, że tylko tutaj:

https://209.85.225.103/search?hl=pl&q=p...q=&gs_rfai=

łapiesz Caffeina jest nieprawdziwa i to Ty operujesz domysłami i niczym pewnym.

Proszę Cię jeszcze raz, zanim zaczniesz dyskutować na dany temat to dowiedz się o tym jak najwięcej, bo to Twoje posty świadczą raczej o braku pokory i niewiedzy. Z mojej strony to koniec tego tematu, ponieważ nie widzę dalszego sensu prowadzenia tej dyskusji.

Dzięki.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Ja powiem jedno, w nowym silniku linki rotacyjne nic nie daja a wrecz szkodza.

Szkodzą? To teraz można się konkurencji z TOP 10 pozbyć? ;) Bo nie wiem jak to rozumieć... Dla świeżych domen rotacyjne linki od dawna szkodzą, dla wiekowych może je po prostu mówiąc potocznie "olewać". Jednak ja tego nie zauważyłem, frazy linkowane z rotacyjnych linków mają się bardzo dobrze...

Stare domeny z rotacyjnych są bardzo in plus. Co ciekawe, we wcześniejszych wątkach już też ktoś zauważał, że in plus są też frazy jakiś czas temu linkowane z rotacyjnych a dziś już nie.

Panowie mam trochę wieksza możliwość obserowania co się dzieje w google i moje zdanie jest takie że trzeba poczekać do całkowitego wdrożenia silnika bo obecnie nic nie wynika o czym sami mozecie się przekonać czytając ten wątek od dechy do dechy.

Cierpliwości do całkowitego przejścia na nowy silnik i odświerzenia danych, wówczas bedzie można wyciągnąc wnioski i prowadzić dyskusje

Marketing internetowy dla firm

... proszę oświeć mnie na jakich DC ci się magicznie wyświetla Caffeine bo póki co ja znam jedno .

Nadchodzi oświecenie: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=679246

W narzędziu znajdziesz ...dziesiąt takich DC. To ten sam topik - wystarczyło zerknąć na poprzednią stronę.

... i nikt go nie łapie z głównej witryny Google w Polsce.

Nie prawda! Jeśli ja go czasem łapię to znaczy, że już nie "nikt". Inni też o czym tu pisali.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności