Skocz do zawartości

nowy silnik Google

niewolnikG

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 315
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Hehe, zastój jest dobry. Google poczeka, powyrzuca strony z indeksu, wolniej indeksuje. Zacznie braknąć punktów SWL ;], skoczą ich ceny, nie chce myśleć co dalej :P. Jak wszyscy teraz wala tymi linkami na mase, to trzeba uważać, żeby w sponsorowane adwords nie wskoczyły. hiehie. lipa lipa, nuda jakoś teraz co ?

Ten zastój jako tako rozumiem tylko jednym wytłumaczeniem, że Google związku z nowym silnikiem porządkuje indeks ze śmieci czy coś w tym stylu. Co do indeksacji, to nie zauważyłem wolniejszej, w sumie jest chyba taka sama, przynajmniej u mnie.

Niektórzy pewnie z tego zastoju się cieszą, głównie na tych lepszych frazach, jak ktoś nie zdążył przebić konkurencji, to teraz ona zgarnia największą liczbę odwiedzin.

z powodu ostrcyh zawirowan i braku mozliwosci wtyczkowego tego śledzenia przesiadłem sie na G Chrome oraz wtyczkę Chrome SEO :) i wszystko stało si ejasne...

ogólnie rzecz ujmując od stycznia widac było,że dla stron z duzym site wycięto długi ogon (np katalogi) co nie do konca przełozyło się na całkowita utratę ruchu z long taila.

Zauważyłem zaś że sporo ogona została wyindeksowana - nie widac wpisów z katalogów zarówno pod komendą site czy też zwiazane z domenami kleintów, ktorzy mają wpis w danym katalogu tzn jak ktoś sprawdzła linki w G do swojej domeny to wychodziło że w kilku katalogach ich nie ma pomimo że były...

no wiec czysteczka jakw mordeczke :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

a u mnie sytuacja wyjątkowo dziwna:

dwa dni temu stronka odzyskała 20k site, a równocześnie straciła 80% oglądalności

mam to samo , caly dlugi ogon - wartosciowe artykuly i wpisy poszly sie je..., teraz smietniki i zapleczowe strony z xxxx sa wyzej... rozmawialem ze znajomym co obsluguja duzy sklep mowi, ze jest masakra ruch poszedl sie calkiem je.... zostalo tylko kilka sztandarowych fraz ktore chu. daja bo ludzie nauczyli sie wpisywac z dlugiego ogona... straty sa liczone w tysiacach...

globalne pozycjonowanie,
wartościowe treści i content marketing,
wsparcie dla Wordpress

Tez mam strone co od 2 czerwca stracila 90% ruchu a miala go z longtail i teraz zachodze w glowe czy to filterek czy tez jakis bug po ich stronie bo strona ma pare ladnych lat mnustwo unikalnych tresci (komentarzy na kazdej podstronie).

//EDIT poczytalem i widze ze na forum google tez placze :-) a googlarze zamilkly wiec sami chyba nie wiedza co odpisac.

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności