Skocz do zawartości

nowy silnik Google

niewolnikG

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj na kilku frazach które obserwują zobaczyłem w końcu jakieś update'y pozycji bo od jakiegoś czasu wszystko stało w miejscu. Z tym, że i tak są cały czas skoki, raz pozycja 20, raz 8 raz 15 i na razie ciężko coś wyrokować.

Trzeba będzie się chyba "nauczyć Google" od nowa :)

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

• Odpowiedzi 315
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

jakby ktos chciał sie podenerwowac z klientami :)https://yfrog.com/cblalaaep

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Na mój gust coś się popie... w algorytmie. Głównie długi ogon poleciał w otchłań ale co dziwne im bardziej fraza zlinkowana tym bardziej poleciała (bez względu na jakość treści). Na części fraz z ogona mam w TOP10 podstrony linkowane i praktycznie bez linków - te bez linków zostały a linkowane poleciały. Dodatkowo na jedną z fraz title i description jest z mojej strony a link z wzięty jakiejś innej strony - po kliknięciu jednak trafiam na moją stronę - zupełnie porypane. Miejmy nadzieje, że to chwilowe bo googiel dzisiaj przypomina mi binga.

Na mój gust coś się popie... w algorytmie. Głównie długi ogon poleciał w otchłań ale co dziwne im bardziej fraza zlinkowana tym bardziej poleciała (bez względu na jakość treści). Na części fraz z ogona mam w TOP10 podstrony linkowane i praktycznie bez linków - te bez linków zostały a linkowane poleciały. Dodatkowo na jedną z fraz title i description jest z mojej strony a link z wzięty jakiejś innej strony - po kliknięciu jednak trafiam na moją stronę - zupełnie porypane. Miejmy nadzieje, że to chwilowe bo googiel dzisiaj przypomina mi binga.

Obstawiam linkowane z rotacji.

WebHostingTalk.pl - wszystko o webhostingu

Tak juz od dluzszego czasu sie zastanawiałem kiedy G. zabierze się za LT, ale było to do przewidzenia... bo LT stał się zbyt popularny.

Teraz każdy upycha wszystko i jak najwięcej żeby tylko był jak najdłuższy. Ze statow wyłapuje frazy te lepsze i zaraz podpala z systemow - stad wiele śmieci w wynikach;> Tak to jest jak pozycjonerzy sie wezma za cos co naturalnie sobie zyje;p

Szkoda, bo mielibyśmy wyodrębniony czynnik.

ten czynnik to funkcja : randomize. Na kogo wypadnie na tego BĘC.

Niestety wygląda na losowe zabawy - np. dwa duże, konkurencyjne fora o tej samej tematyce, praktycznie jednakowo linkowane, ten sam skrypt, te same pluginy i jedno straciło cały długi ogon, a na podstawowe frazy trzyma się na równi z tym drugim, albo i lepiej...

Ze statow wyłapuje frazy te lepsze i zaraz podpala z systemow - stad wiele śmieci w wynikach;> Tak to jest jak pozycjonerzy sie wezma za cos co naturalnie sobie zyje;p

w przypadkach jakie doświadczyłem LT był w 100% naturalny - nawet pół jakiegokolwiek linka nie szło z obcych domen - no poza naturalnymi jeśli się jakiś pojawił w ogóle.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

mario1973 - strona z twojej stopki o plotkach

to nie moje dzieło, o tym nie mówiłem, ale to śmietnik - fakt. Jakoś nie mogę przekonać osoby rządzącej tą stroną.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

@Xann: a jednak miales racje :) ruch na domenie jest sprzed neimalże 2 lat ... pojawił się LT z 2008 roku a obecny znikł daleko 40-100 pozycje

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności