Skocz do zawartości

nowy silnik Google

niewolnikG

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 315
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Nadal nie widzie różnicy

Czyli te wyniki są dla Ciebie identyczne? Jak tak, to rzeczywiście Caffeine nie wnosi żadnych zmian...

lekie przemieszanie pozycji miedzy domenami w top to ja widzie na codzien i bez Caffeine bardziej spodziewałem się jakieś rewolucji

Wybaczcie offtopa, ale nie moge się powstrzymać.

heh dzięki zoozool, to niby ta dyslekcja daje znać.. i wątpie czy zapamiętam na zawsze :)

Synek, synek! B'jak ja cie pi**dolne, to cię krew zaleje! Dysleksja! :)

No. Teraz zapamiętasz. ;)

lekie przemieszanie pozycji miedzy domenami w top to ja widzie na codzien i bez Caffeine bardziej spodziewałem się jakieś rewolucji

Tylko tutaj to nie jest lekkie przemieszczenie tylko raczej stałe zmiany, które obserwuje się na wiele różnych fraz - a skoro "lekkie przemieszczenie" pokazuje się np. od miesiąca tak samo, to chyba coś jednak jest na rzeczy...

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Po pierwsze nie wiem po co nowy wątek ale ok...

Dla przypomnienia, polecam ostatnie posty:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=76352

Tam też są podane DC, na których wdrożony jest testowo nowy silnik i nic się nie zmieniło. Nowy silnik nie jest oficjalnie wdrożony!

Ostatni komunikat Google głosił, że nowy silnik wdrożony zostanie po świętach, lecz bez podania konkretnej daty. Zapowiedzieli także, że będzie wdrażany stopniowo na niektórych DC. Tak się też dzieje więc nie opowiadajcie bajek, że nowy silnik już oficjalnie działa.

PS.

Dla osób, które nie widzą różnicy w wynikach polecam założyć okulary... Albo faktycznie masa ludzi, którzy wypowiadali się w poprzednim wątku o dużych zmianach (a nawet przyczynach zmian, co w nowym silniku jest punktowane) tak sobie tylko gadali...

Chcesz zrealizować marzenia? Wykonujemy skoki spadochronowe z 4000 metrów w całej Polsce.

Po świętach spadłem z top1 na silna frazę. Pałętałem się między 2 a 6, aż w końcu 18-go stycznia z 6 na 1 i tak trzyma. Dla mnie to jest "ten dzień" (chociaz zdaje sobie sprawę, że trwało to nieco dłużej). W owym czasie nie wykonywałem żadnych nerwowych ruchów pozycjonujących.

Eksperyment Discover.pl

A czy nie jest czasem tak, że jak robot zauważy zmianę na stronie, to uznaje to za aktualkę i idzie ona oczko wyżej w "bardziej aktualnych" wynikach?

Ja już w poprzednim wątku pisałem, że po obserwacji moich kilku stron widzę znaczny wzrost pozycji stron z większą ilością linków, niekoniecznie mocnych, powiem więcej - że słabych. Dodatkowo inplus są strony dopalane znanym systemem dynamicznym. W porównaniu do starego silnika dynamiczny swl daje faktycznie kopa, gdzie na starym często potrafił przynieść odwrotny efekt.

Drugą sprawą jest wprowadzenie nowego silnika. Zapowiedź była po świętach, jak widać jest opóźnienie. A przewidywanie kiedy wprowadzą to wróżenie z fusów. Jednak powolne wprowadzanie na kolejnych dc może wydaje się prawdopodobne z uwagi na fakt, że na niektórych już jest na stałe.

Chcesz zrealizować marzenia? Wykonujemy skoki spadochronowe z 4000 metrów w całej Polsce.

W tym tygodniu podobno ma byc konferencja goolge podczas ktorej maja oglosic nowa funkcjonalnosc w 2 najwazniejszych produktach. Chodzi zapewne o gmaila oraz wyszukiwarke. Zastanawiam sie czy oglosza ze nowy silnik zostal juz wdrozony czy moze ze jest juz gotowy i w najblizszych dniach ukaza sie jego efekty...

• 3 tygodnie później...

Poprzez swojego rzecznika prasowego, Google powiedział Search Engine Landowi, że Caffeine działa obecnie w jednym tylko data center i dodał: “spodziewamy się wdrożenia go we wszystkich pozostałych data-center w ciągu najbliższych miesięcy”.

https://www.sprawnymarketing.pl/artykuly/go...kilka-miesiecy/

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności