Skocz do zawartości

nowy silnik Google

niewolnikG

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie od dziś zagościła kofeinka. Odczucia mieszane, bo trochę nowych domenek spadło, ale stare trzymają się dzielnie, podskoczyły na niektóre frazy, co widać w trafficu :) Rzeczywiście, jak ktoś już zauważył - nowy silnik jest troszeczkę opóźniony jeśli chodzi o indexowanie, bo kilka nowych domen "cofnęło się". Trzeba robić swoje... :(

Wyznacz cele, a osiągniesz wszystkie.

• Odpowiedzi 315
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Może to zupełny przypadek, ale:

- dzisiaj nadal nie miałem Caffeine, sprawdzałem w Firefoxie, którego normalnie używam

- odpaliłem Operę i sprawdziłem i było już Caffeine w google.pl (jakieś 30 sekund po sprawdzenie w Firefoxie)

- od tej pory w Firefoxie też już mam Caffeine

Podobna operacja nie zadziałała, gdy odpaliłem IE po sprawdzeniach w Firefoxie, co więcej do tej pory w IE pokazuje mi wyniki ze starego silnika, a zarówno w Firefoxie, jak i w Operze Caffeine.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

A ja zauważyłem jeszcze jedną zależność:

Te całe wyniki z nowego silnika przypominają mi wyniki z okresu rok wstecz... są bardzo zbliżone więc może google stara się coś porządkować

mam kilka domen które mimo stałego linkowania i optymalizacji spadały - nowy silnik sprawił że są teraz na czołowych pozycjach

Planujesz wesele i ślub?

Pijasz dobre Wina. Pozycjonuj EliteLink`iem - dobra rzecz.

nie używam na codzień Firefoxa, ale przypomniałem sobie dzisiaj o wtyczce showIP i przed chwilą ją zainstalowałem; i teraz już wiem - zanim wklepię zapytanie w googlarce - czy wyniki będą z Caffeine czy nie...

edit:

przez ostatnie godziny, jeśli - używałem Firefoxa - google.pl pokazywało wyniki z caffeine, to łączyło się z jednym - zawsze tym samym - DC 209.85.135.103

Te całe wyniki z nowego silnika przypominają mi wyniki z okresu rok wstecz... są bardzo zbliżone więc może google stara się coś porządkować

Dokładnie to samo zauważyłem, nawet nie rok ale kilka miesięcy wcześniej.

Dobry zespół jazzowy Warszawa

Świetny zespół jazzowy na bankiet

mam kilka domen które mimo stałego linkowania i optymalizacji spadały - nowy silnik sprawił że są teraz na czołowych pozycjach

Może u Ciebie tak, dla domen obserwowanych przeze mnie zdecydowanie nie ma takiej zależności.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

IP nie jest powiązane z DC a przewija się to przez cały ten wątek. [proszę mnie poprawić, jeśli to jednak ja się mylę]. Macie takie DC jakie podstawi Wam Google, więc radzę się nie doszukiwać prawidłowości. Jak wejdzie, to wejdzie, i wyniki się ustabilizują a do tego czasu będzie zamieszanie.

u mnie wczoraj do 20:00 i dzisiaj od 8:00 Caffeine cały czas :) na szczescie wyniki na plus :)

SFM Filtry - wysokiej jakości filtry powietrza do systemów wentylacji i klimatyzacji.

W naszym sklepie internetowym filtry powietrza do wentylacji kupisz szybko, tanio i bezpiecznie.

centrale telefoniczne Siemens, Panasonic, Slican

Del cytat + upomnienie

było gdzieś wyżej;

tu masz nowy silnik: https://209.85.225.103/search?hl=pl&q=f...q=&gs_rfai=

tylko musisz pilnować, żeby w pasku adresu był cały czas w/w numer IP - żeby ci przeglądarka nie przeładowała na google.com

jak wyniki będą takie same jak w google.pl - to znaczy, że działa u ciebie Caffeine

polecam też dodatek do FF - showIP - będziesz widział, z jakiego DC generowane są wyniki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności