Skocz do zawartości

Filtr zaczyna się powoli czy natychmiastowo?

hotsauce007

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam jedna stronę, której domena ma juz prawie ponad rok. Sukcesywnie dostawała linki z przeróżnych moich templatów joomla dostępnych gratis do sciągnięcia (footery).

Można powiedzieć ze w ciagu roku dostała zastrzyk linków na start 1000 w jakis miesiąc (pierwszy), później w trzecim miesiącu kolejny ~1000, po wypuszczeniu template jakis pol roku temu dostala w 2-3 tygodnie jakies 1000-1500 linków. Oczywiście te linki mało znaczą bo strony świerze nie maja swojej wagi.

Przez długi okres powoli przyrastały linki bez wypuszczania nowych template. Ostatnio jakiś miesiąc temu wypuściłem znów template który dal mi okolo 700 linków z danym hasłem wyszukiwania. Po nagłym skoku strony jej pozycja zaczęła powoli spadać. Nie dużo bo jakies 8 pozycji ale jednak, linki przyrastają ale strona spada od 2 tygodni to o pozycję to o dwie.

Czy możliwe, że filtr działa powoli? Czy może to jednak przyczyna tkwi w tym, że gdzieś uciekły mi jakies stare ważne linki?

Czy nie jest tak, że jak google założy filtr to spada się od razu o parę stron?

ciekawa strona o tematyce - programy partnerskie

Ja bym upatrywał przyczyny w ubytku wartościowych linków.

U mnie gdy dwie strony dostały filtra to od razu -50, nie było tak że stopniowo po jednym oczku dziennie... ;)

Raczej nie filtr. Dostał byś 50, 100, 200 pozycji do tyłu. Raczej linków trochę ubyło lub ich wartość nagle zmalała. Zdobądź nowe linki. Napisz artykuły do przedruku. Zbuduj zaplecze (wiem, wiem. Powtarzam sie, ale przekonałem się ostatnio że to naprawę nawet bez SWL pozwala zrobić wiecej niż w książkach i w kursach piszą )

Szybka Naprawa błędów WordPress - od ręki i profesjonalnie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności