Skocz do zawartości

Dobrzy copywriterzy

Lexy

Rekomendowane odpowiedzi

A ja i tak polecam zlecenia.przez.net. Panuje tam ogromny popyt na pracę co jest chyba idealnym stanem dla zleceniodawcy. Stawki są w zasadzie niewolnicze. Co prawda jest tam dużo niesolidnych"gimnazjalistów", którzy psują ogólne wrażenie, ale spokojnie można wyłapać bardzo dużo fajnych kontaktów. Jeśli masz Lexy trochę czasu i cierpliwości lub kogoś do pomocy przy pracy z młodzieżą oraz dużą ilość zleceń to zlecenia.przez.net to prawie idealne medium.

Na zlecenia.przez.net szukałam kiedyś copywritera, więc wiem mniej więcej czego się spodziewać. Najpierw wolałam popytać tutaj, a jak będę zdesperowana to wrzucę tam ogłoszenie :)

Dziękuję wszystkim za informacje. Odezwałam się do kilku poleconych tu osób/firm.

Mam też drobną radę dla copywriterów, bo przy okazji tego wątku kilku się do mnie odezwało, mimo że o to nie prosiłam :/

- nie odsyłajcie do dotychczasowych zleceniodawców po przykładowe teksty - to w Waszym interesie jest ich dostarczenie;

- kiedy dostaniecie odmowną odpowiedź, po prostu polećcie się na przyszłość. Nie odpisujcie w stylu "i tak miała być Pani tylko weekendowym zleceniodawcą" czy "proszę mi pokazać lepsze teksty na strony" ani nie wnikajcie w swoje "osobiste problemy", bo klienta one nie interesują, a to, że raz nie skorzystał z oferty nie oznacza, że nie zrobi tego w przyszłości.

Zadowolony klient powie o copywriterze 1 osobie, a niezadowolony (także niedoszły) powie o tym 10 innym i niestety czuję się zobowiązana podać link.

Nie doszło do współpracy między nami, a Ty tu piszesz o niezadowoleniu z moich usług.

Na szczęście przez 3 lata zadowoliłam 100% zleceniodawców(wykonałam dla nich zlecenie).

Gdybym napisała coś dla Ciebie, to mogłabyś pisać o swoim niezadowoleniu (ale do mnie na PW, maila i wiele innych form komunikowania się).

Pisanie takich komentarzy, kiedy nie dochodzi do współpracy jest niewiarygodne i niegrzeczne.

Czy możecie mi polecić dobrego copywritera? Chodzi o wartościowe teksty na strony o różnej tematyce, a nie precle za 2,50. Zależy mi na terminowości i uczciwości (zdarzyło mi się dostać tekst, który po roku został sprzedany komuś innemu, dlatego zależy mi na osobie z polecenia).

Nie wiem ile gotowa jesteś płacić za stronę i o jaka tematykę chodzi ale może warto postawić na ryczałt dla specjalisty w danym zawodzie. Np. w przypadku tekstów o tematyce prawnej współpracować z prawnikiem. Rzucasz temat i masz poradę albo opinie prawną z rabatem, jeśli umawiacie się na ileś tam porad-tekstów w miesiącu. I raczej masz pewność że (skoro on nie pracuje jako copywriter) to nie opchnie komuś tego tekstu jeszcze raz. Tak samo z doradca podatkowym albo księgową albo z przedstawicielem innego zawodu - specjalistą. I właśnie poziom raczej masz zapewniony a nie jakieś tam "uważajmy aby nie zaciągnąć zbyt dużo pożyczek, bo pożyczki trzeba zwracać bla, bla, bla" Co więcej, możesz takiemu dać swobodę pewną aby to on rzucał tematami.

Tematy są raczej lekkie i nie wymagam specjalistycznej wiedzy - matura, diety i takie tam. Gdybym miała na to czas to sama z chęcią bym trochę popisała :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności