Skocz do zawartości

Książka o Css

mess_alex

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałbym zwiększyć moją wiedzę o css.

Pierwszą książkę jaką przeczytałem w której wspomniano coś o css była książka pt. "Tworzenie stron www.Biblia". Następnie przeczytałem "CSS według Erica Meyera. Sztuka projektowania stron WWW", ale nie podobała mi się na tyle by kupić jej drugą część.

Wczoraj przesiedziałem sporo czasu na helionie szukając książki, czytając recenzje czytelników. Niestety nie mogę wybrać którą książkę kupić :)

Co byście proponowali?

Z góry dzięki

Zespół Downa - porady, ważne informacje dla rodziców, rodzeństwa, opiekunów.

Ja Ci proponuję udać się do najbliższego Empiku i przejrzeć wszystkie książki pod tym kątem. Poczytasz sobie przykładowy fragment, jakim stylem jest pisane itp. Po samych opisach napaliłem się na jedną ich książkę, ale coś mnie tknęło, żeby zanim wydam 100zł przejść się do Empiku... To był dobry krok, bo sposób pisania autora zupełnie mi nie odpowiadał i by była kasa w błoto albo mordęga przy czytaniu.

Dała matka rozum? To kombinuj.

a pierwsza czesc meyera jest zbyt ztabelkowana :)

80024[/snapback]

Mam obie czesci i uwzam, ze druga jest bardzo fajna i pokazuje jak sie pozbyc tabelek.

Poza tym zgadzam sie co do Zaldmana :)

Wielkie dzięki,

niestety u mnie w Opolu Empik jest bardzo mały, gdzie z kategorii tworzyszenia stron www jest może 10-15 książek :)

Jest jedna księgarnia, gdzie jest dużo książek z heliona, ale tam nie ma akurat tej książki Zeldmana.

Czy mogę ją kupić w ciemno? (czy wg. Was na tyle dobra?)

Zespół Downa - porady, ważne informacje dla rodziców, rodzeństwa, opiekunów.

jest rewelacyjna. przy czym wiecej w niej teorii i rozważań, a mniej praktyki. właściwie odwrotność tego meyera. jak już dobrze poruszasz się w css to zeldamn bedzie lepszy. jak totalnie nic nie wiesz to potrzebujesz przykładów - wtedy radze meyera. rzuc sobie okiem na spisy tresci i przykladowe rozdzialy - to powinno ci pomoc w wyborze.

Także jestem zainteresowany kupnem książki. Znam się na HTML próbowałem bawić sie w XHTML ale szukam dobrej książki. Zastanawiam się nad Mayerem i Zeldmanem. Z opinii wynika że książki są dobre ale... u Mayera są tylko przykłady które można wkleić ew. troszke przerobić, a u Zeldmana jest dużo lania wody i zachęcania do stosowania xhtml. Która książka dla mnie będzie wartościowa?

Mistrz Pozycjonowania Master of Seo.  Zobacz moją ofertę dla klientów na BITEC Pozycjonowanie Katowice

myslałem, że jasno to opisałem.

jesli nic nie kumasz - bierzesz meyera bo jasno opisuje każdy przykład, krok po kroku, border po borderze, padding po paddingu.

jesli po cssie poruszasz sie juz przynajmniej dostatecznie to bierzesz zeldmana i dowiadujesz sie jak tworzyc serwisy, jakie sa standardy, dlaczego tak a nie inaczej. nie nazwałbym tego laniem wody bo to dosyc ciekawa ksiazka. ale fakt, z enie ma tak przykładów krok po kroku jak u meyera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności