Skocz do zawartości

RTV EURO AGD

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie do uczestników tego programu.

Jakie macie stopień konwersji wejść/zakupy ?

Wiem że to zależy od strony, ale czy ludzie robią zakupy w tym sklepie ? Jakie prowizje średnio otrzymujecie ?

Zawsze szukałem tylko programów CPC bo one są najprostsze, ale może warto przesiąść się na CPA ?

CPC od CPA w praktyce różni się tylko dla Ciebie czasem uzyskania przychodu. W cpc zarabiasz od razu (jest to dobre dla tych co wysyłają szczątkowy ruch i niekiedy nie doczekają się nawet żadnego zakupu). Generalnie przy planowaniu kampanii sprzedawca wie, że ma np. zysk z zamówienia srednio na poziomie 50 zł, liczy konwersje jaka ma z takich nietargetowanych zrodel zasiegowych i na podstawie tego ustala sobie stawke cpc zeby wyjsc tak jak mu pasuje. Moze tez ustawic stawke cpa - dla reklamodawcy wszystko jedno i teoretycznie dla wydawcy tez bo suma sumarum tyle samo $ jest przeznacoznych na jedna akcje. Jedyna roznica jest taka, ze programy cpc są chetniej promowane przez male witryny wiec zasieg jest wiekszy (wiecej partnerow), ale tez wiecej wyplat za groszowy ruch, ktory w 90% przypadkow nie sprzedaje.

Fajnie że się odezwałeś, bo z tego co pamiętam jesteś tam wydawcą premium ?

stawki w adsense są słabe, trzeba szukać innych opcji.

EURO płaci też za kliki, ale czy ładnie zliczają, czy tak jak ceneo co nie zlicza sporej części klików

pod pretekstem słabej unikalności ?

Tzn. chciałem doprecyzować - konwersja 0,1-0,5% tyczyła się ogólnie ruchu z kampani z sieci afilacyjnych (td, novem, afilo itp). W ramach takiej sieci zapewne są wydawcy osiągający 1% jak i tacy, którzy przyślą 10k uni i nie będzie sprzedaży.

Co do unikalności to jeśli dobrze kojarzę to w większości sieci obowiązuje zasada liczenia uników globalnie, a nie dla wydawcy. Więc jeśli w danym okresie czasu konkretny user kliknął w reklamę u innego wydawcy to tobie już go nie zliczy mimo, że u ciebie klika pierwszy raz. Okres jest różny - zazwyczaj albo miesiąc, albo 24h.

Przy dobrze dobranej branży i mocno targetowanym ruchu, w moim przypadku (fotografia, aparaty cyfrowe) konwersja na poziomie 1% jest możliwa do osiągnięcia. Ogólnie program RTV Euro AGD jest opłacalny. Musisz mieć tylko wartościowy serwis.

Mam do ciebie pytanko - jak jest ze zliczaniem klików z RTV Euro ? W ceneo było tak że na 100 klików, unikalnych miałem może z 50%. Czy RTV też jest taki wybredny ?

P.S. Do Was też dzwonią z TD ? :) Właśnie miałem miłą rozmowę :)

Odnośnie zliczania klików:

Przejrzałem sobie statystyki RTV Euro AGD i wynikach z nich, że mniej więcej 75-80% wszystkich kliknięć jakie mam w ich jednostki reklamowe, to kliknięcia unikalne. Według jest dobrze, i nie stosują jakiegoś dodatkowego 'odsiewu'.

P.S. Do Was też dzwonią z TD ? smile.gif Właśnie miałem miłą rozmowę smile.gif

Zdarza się, że dzwonią :)

bodylike.pl - naturalne kosmetyki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności