Skocz do zawartości

Alternatywa dla linkme elite

FSseo

Rekomendowane odpowiedzi

Korzystam dość dużo z linkme elite i w sumie system nie jest zły ale strasznie wkurza mnie powolność zliczania punktów i niestety losowanie część linków na stronkach, na których nie powinny się znaleźć i innego rodzaju oszukiwanie użytkownika, o którym nie czas i miejsc pisać.

Powstaje więc pytanie, czy istnieje jakaś realna alternatywa dla stron z unikalnym contentem, dobrze przygotowanych graficznie do kilkunastu podstron? Jestem ciekaw waszych opinii, bo mam w zanadrzu jeszcze masę tekstów i nie wiem czy jest sens ładować do elite.

Chcesz zrealizować marzenia? Wykonujemy skoki spadochronowe z 4000 metrów w całej Polsce.

ja zamieniłem elite na statlinka i jestem bardzo zadowolony

Możesz coś więcej napisać o porównaniu tych dwóch systemów. Czy w statlinku rzeczywiście są same unikalne i zadbane seriwsy/lepsze w porównaniu do elite. Bo ja faktycznie tworze tylko unikalne i tematyczne serwisy i nie wiem, czy nie marnuje ich w elite.

Drugie pytanie to jak najefektywniej do statlinka tworzyć serwisy, ilość treści, subdomeny, ilość podstron itp? Ile średnio się dostaje punktów za daną stronę i jaki jest średni koszt linku.

Chcesz zrealizować marzenia? Wykonujemy skoki spadochronowe z 4000 metrów w całej Polsce.

Ale jak jest z efektywnością tworzenia. W wątku o statlinku widziałem wypowiedź, że opłaca się do statlinka dawać strony z pr0, dużą ilością tekstu do kodu oraz site:10. Inni piszą, że opłaca się tylko dawać strony z PR wyższym niż 0. Jakie są fakty? Bo nie ukrywam, że w elite mam głównie strony z pr0.

jak wiadomo PR to dość zmienny czynnik, więc moim zdaniem dobrze jest dodawać strony z PR0 site: ok 20 i dobrym współczynnikiem treści do kodu strony - czyli dużo tekstu. Punkty które za to otrzymasz traktuj jako stałą bazę, a jak dostaniesz na stronach PR, to będzie jak bonus

z drugiej zaś strony im mocniejsze strony ludzie wkładają do systemu, tym lepsze linki dostają w zamian, więc wkładając strony z PR 0 i linkując je choćby minimalnie, masz szansę na podniesienie PR, a co za tym idzie pkt.

Przeglądając strony na jakich dostaję linki znaczna większość to stronki całkiem dobre, jeśli coś Ci się nie podoba, to możesz wycofać linka.

Dobrze jest własne strony podlinkować, bo to zwiększa szybkość przydzielania linków na stronie, co warunkuje przyrost punktów. W Statlinku linki przydzielane są dość wolno, więc opłaca się długo tam trzymać swoje strony i ich nie wycofywać, co sprawia, że jak dostaniesz link na jakiejś podstronie, to jest duża szansa, że posiedzi on tam dłuuugo.

erepublik-badge-125x125.gif 125x125_2.jpg hekko.png

Rozumiem, że cały czas rozmawiamy o unikalnym contencie?

Już prawie wszystko wiem, pozostaje tylko pytanie jaki jest efektywny współczynnik ilości tekstu do kodu. Zakładając okrojony szablon z free css templates to ile znaków tekstu najlepiej dawać - 1000, 1500, 2000 znaków?

• 1 miesiąc temu...

dołączę się do tematu.

Jaki byście wybrali system dla unikalnego zaplecza do ~15 podstron (15-40 podstron). Cechy:

-unikalne teksty

-dobra jakość zaplecza

-ale niestety na subdomenach czyli pod statlink GOLD nie podchodzi.

W statlink mało punktów za takie strony się dostaje trochę. Jest coś lepszego jakościowo i punktowo dla takich stron?

Może specjalny system dla tylko takich stron?

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności