Skocz do zawartości

Przekierowanie 301 przy zmianie domeny.

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

jak tam u was ze zmianami domen i używaniem przekierowania 301? Ja ostatnio zostałem zmuszony do tego dwa razy, jeden z klientów chciał zmienić nazwę swojej domeny nie tracąc przy tym pozycji. Strona raczej niszowa, nic szczególnego - niewiele linków, ale robocik w miarę często ją odwiedza. Niestety pojawił się problem. Już od dwóch tygodni w indeksie google siedzą sobie dwie domenki, jednak nie widzę żadnych wyników przekierowania. Ani domena pierwsza nie znika, ani domena druga nie pojawia się przy wpisaniu adresu pierwszej.

Do tej pory każde przekierowanie 301 szło mi gładko i fajnie, elegancka zamiana i niewielkie skoki pozycji. Teraz niestety jest klops.

Prawie taką sama sytuację mam przy swojej własnej stronie.

Czy drodzy koledzy pozycjonerzy znają rozwiązanie moich problemów?

Ja właśnie wziąłem się za test i sprawdzam jeszcze raz jak sprawa wygląda przy zdecydowanie popularniejszych domenach i częściej linkowanych.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności