Skocz do zawartości

Czy zostałem oszukany?

Elegant

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba w listopadzie kupiłem 50 artykułów z dodaniem do precli na Allegro. Dziś dostałem raport z adresami stron, do których zostały dodane artykuły z 2 linkami w treści - jeden do strony głównej i jedne do podstrony.

na 50 artykułów w 44 pod słowami kluczowymi nie otwiera się moja strona tylko dziwny adres precla typu www.adresprecla.pl/cos-tam-cos-tam/www.mojejstrony.pl/

a na ekranie wyświetlają się różne komunikaty typu:

Error 404 - Not Found

NIe znaleziono obiektu

i podobne.

Czy tak to oto działają linki nofollow czy może zostałem oszukany?

Dodam, że pozycję strony na słowa kluczowe obserwuję od dłuższego czasu i tylko dziś zauważyłem skok o kilka miejsc, oraz w ciągu ostatniego tygodnia też może o kilka miejsc a tak strona nawet spadła w google - pewnie dlatego, że nie była aktualizowana z braku czasu.

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Oszukany nie, tylko nieumiejetnie obsluzony. Linki do Twoich stron dodane sa bez https:// stad 404 w preclach

Niech ten ktos zaluguje sie do precli i edytuje/poprawi linki

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

na 50 artykułów w 44 pod słowami kluczowymi nie otwiera się moja strona tylko dziwny adres precla typu www.adresprecla.pl/cos-tam-cos-tam/www.mojejstrony.pl/

Wydaje mi się, że ktoś delikatnie mówiąc "spieprzył" wstawianie linków... Ostatnio u siebie zauważyłem w jednym artykule wstawianym przez kogoś, iż link na danym słowie, który miał prowadzić do jakiejś tam podstrony serwisu autora danego artykułu miał taką postać:

https://adresmojegoprecla.pl/www.linkowanat...czniestrona.pl/

Winne było to, iż link wstawiony w wordpressie miał postać

www.linkowanateoretyczniestrona.pl

a nie:

Jak na razie miałem tylko taki jeden przypadek, po poprawieniu na https:// link zaczął działać tak jak należy... Ale kiedy to google ponownie zaindeksuje, to nie wiem...

Spółki | Prawo | Sąd

Del cytat

Dokładnie taką postać mają moje linki w artykułach gdy na nie kliknę.

Czy w tej sytuacji rozwiązaniem będzie w 44 artykułach zamiana linków na prawidłowe? Wydaje mi się to niezbyt racjonalne - bo będzie nagły przyrost 88 linków dla strony która może pół roku jest w google

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

To jeszcze podsumuję wypowiedzi kolegów: jeżeli klikając na link nie otwiera się Twoja strona, to wartość takiego linku jest zerowa. Skoro są to precle to jeszcze pół biedy - osoba która dodawała artykuły musi poprawić linki tak aby kierowały do Twojej strony.

A tak swoją drogą to długo czekałeś na te 50 artykułów. No chyba że są to artykuły różne od siebie (chodzi o to, że nie oparte o synonimy), w co wątpię.

Jesteś bezczelny, nieuprzejmy i nie przepuszczasz kobiet w drzwiach? Zapraszam na ulubione24.pl

Del cytat

Czy w tej sytuacji rozwiązaniem będzie w 44 artykułach zamiana linków na prawidłowe? Wydaje mi się to niezbyt racjonalne - bo będzie nagły przyrost 88 linków dla strony która może pół roku jest w google

Możesz to zrobić, bo ta niewielka w sumie liczba linków będzie wyłapywana przez google dość długo - na jednych preclach wcześnie, na drugich później, a na innych wcale. Tak na marginesie operowanie dziennym przyrostem nie ma sensu, wystarczy zachować proporcje w tygodniowych przedziałach czasowych.

Eksperyment Discover.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności