Skocz do zawartości

o12.pl - opinie o hostingu

niezawodny

Rekomendowane odpowiedzi

Mozę dla tego, że nic wartościowościowego na razie na PIO nie napisałaś? Jak inni maja Ciebie brać na serio, dorobek - parę pytań o blog i kreator stron i od razu wazelina :D Jesteśmy za starzy i mądrzy aby wieżyc to co inni myślą, że wymyślili wczoraj.

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 lata później...

Odkopię ten temat, może nie wkurzę tym administracji, ani Szanownych użytkowników, ale moim skromnym zdaniem ta firma to jedno wielkie szambo.

Kiedy kupowałem od nich usługę hostingu, jakieś 3 miesiące temu to miała być ona zlokalizowana w Warszawie:

"Lokalizacja usługi - Centrum Danych ATMAN - Warszawa

NAJNOWOCZEŚNIEJSZY OBIEKT W POLSCE

(skopiowane ze strony o12.pl)

Przez chwilę tak nawet było, ale dziś zafrasowany potwornie wolnym ładowaniem strony sprawdziłem gdzie stoi serwer i okazało się, że to OVH we Francji. Nie znam przyczyn takiej zmiany, ale przecież o czymś innym była mowa na stronie (wybierałem tylko wśród hostingów w Atmanie), co zresztą było powodem mojego zakupu tej usługi. A ona w trakcie trwania umowy zmieniła swoją lokalizację, a również pogorszyła swoje parametry. W tym momencie to ona nie jest mi do niczego potrzebna, a ja zwyczajnie czuję się oszukany.

1. Straciłem zaufanie do tej firmy.

2. Zaczynam wątpić w ich kompetencje i umiejętność profesjonalnego podejścia do klienta, choć nie określiłem jeszcze strat, ani nieosiągniętych korzyści.

3. Mam świadomość winy, bo podjąłem niewłaściwą decyzję, choć już mnie życie nie raz przecież o tym przekonało, że się za darmo zrobić nie da. I z tym modelem działania wielokrotnie się już w życiu spotkałem, ale jednak znów dałem się nabrać:

Przyjeżdżają tu do nas, do Warszawy i proponują takie stawki, za które nie da się określonych rzeczy wykonać. Skuszony ceną klient znajdzie się zawsze, a w razie problemów albo się coś wycuduje, albo się gdzieś coś zmieni, pominie, zaoszczędzi, przyspieszy, pocygani. I też będzie dobrze. Może się nie dopatrzą? - polskie dziadostwo.

Wydaje mi się, że tu model działania jest podobny. Nawet ceny z kosmosu są firmowane przez "autentyczne" ufoludki, co już powinno budzić obawy o realność takiej oferty.

Nie polecam, żałuję wydanych kilkudziesięciu złotych i nie zamierzam nawet zgłaszać im żadnych zastrzeżeń. Nasza współpraca dobiegła końca. Uważam, że właściciel tej firmy jest wart tyle, ile cena tej usługi czyli owe kilkadziesiąt złotych i nie zmieni tego nawet przeprowadzka pod adres nazwy w Krakowie, ani ich dnsy, ani żadna wątpliwa szeptanka, czy kilka spreparowanych pochlebnych opinii. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności