Skocz do zawartości

Jaki hostig pod forum?

mackingus

Rekomendowane odpowiedzi

arek ty chyba nie wiesz o czym mowisz i chyba tego skryptu malym paluszkiem nie dotykales

chyba sie naczytales sporo i na tym koniec

Tak, wiesz, o hostingu i syfie... tfu, przemo, wiem tyle co przeczytałem na PiO :D

Przytoczyłem statystyki forum IPB. Średnio ma 50-70 osób online. To forum generuje średnio (w ciągu całej doby) 10% CPU (1 rdzenia 2,2GHz) i zużywa ponad 100MB RAM. Może teraz Ty podasz jakieś liczby z "tej drugiej strony"? Czy to wg Ciebie nadaje sie na host dzielony, na którym będzie np. 500 innych userów? Zakładając, że IPB != przemo (oczywiście na korzyść IPB).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

arek ty chyba nie wiesz o czym mowisz i chyba tego skryptu malym paluszkiem nie dotykales

chyba sie naczytales sporo i na tym koniec

ten skrypt dobrze skonfigurowany naprawde daje rade - nie pisze z sufitu, ale z wlasnych doswiadczen

No niestety, ale Arek wie co mówi. Dlaczego tanie hostingi wyrzucają takie fora? Bo obciążają im serwery i powodują pady. Niektóre hostingi ze średniej klasy też to robią bo zabierają im miejsce na innych małych userów.

zmień wybór skryptu na phpbb3 i wtedy jakiś shared za kilkadziesiąt pln rocznie wystarczy

Szczerze mówiąc, to najpierw chciałem phpBB3, ale z tego co widziałem, to nie ma tam podziału na kategorie, a to mi jednak potrzebne.

Ja do tej pory myślałem, że taki serwer Active w Nazwa.pl styka na takie małe forum, co jak ktoś dobrze zauważył najbardziej ożywa na okres sesji i wtedy może się pojawiać te 100 userów online...

"Gdy myślisz, że możesz lub gdy myślisz, że nie możesz - w obu przypadkach masz rację." - Henry Ford

Hosting z SSL, SSH, bez ograniczeń transferu lub mały pakiet 3 miesiące gratis

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności