Skocz do zawartości

Pozycjonowanie stron opartych na tabelach

stats1

Rekomendowane odpowiedzi

Struktura nie przeszkada. Trzeba tylko zwiekszyc proporcje pomiędzy kodem strony a jej właściwą treścią. Na div'ach jest znacznie mniej kodu, a więc i treści może być troche mniej.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

@zakręcony, a tak w praktyce zauważyłeś kiedyś, jakiś negatywny wpływ dużych dysproporcji pomiędzy kodem i treścią? Bo też się tak zastanawiałem na tym ostatnio na ile ta teoria jest prawdziwa.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Czy struktura witryny oparta na tabelach przeszkadza w pozycjonowaniu ? Czy treść jest tak samo widoczna dla wyszukiwarki jak na div`ach?

Oto przykład strony opartej chyba na tabelkach: grabowski.biz.pl

Wpisz sobie kluczowe dla tej branży hasła jak "windykacja" "firma windykacyjna" "odzyskiwanie długów" i zobacz na jakich pozycjach jest.

Najważniejsza jest ilość i jakość linków do pozycjonowanej strony, no chyba że fraza jest bardzo łatwa.

Sama optymalizacja na stronie ma oczywiście również znaczenie. Div'y dają większe możliwości niż tabele. Np. moja strona z sygnatury jest oparta na div'ach, dzięki czemu mogłem wszystkie te linki-przyciski po lewej stronie umieścić pod główną treścią stron (float:right się kłania) w kodzie strony. Div'y dają w/g mnie większe możliwości, są bardziej elastyczne.

Div'y dają w/g mnie większe możliwości, są bardziej elastyczne.

zgadzam się, że divy są bardziej "elastyczne", ale jest z nimi jeden zasadniczy problem

trzeba się nieźle nagimnastykować aby strona wyglądała choć podobnie we wszystkich

przeglądarkach. Z tabelkami nie ma aż takich cyrków. Ja nie zauważyłem różnicy w

pozycjonowaniu takich stron.

"Ale kochany! Nie ma żadne "tylko"! Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"
1% dla Antka

Ania M.

Moim zdaniem nie ma to żadnego znaczenia czy strona jest na tabelach czy divach. Faktem jest jednak, że już od kilku dobrych lat stosuję divy - owszem trzeba się trochę namęczyć, ale prawdę mówiąc zapomniałem już jak to jest robić stronę na tabelach.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Czy struktura witryny oparta na tabelach przeszkadza w pozycjonowaniu ? Czy treść jest tak samo widoczna dla wyszukiwarki jak na div`ach?

Dzień dobry wszystkim, to mój pierwszy post.

stats1, strony na tabelkach nie mają z tego tytułu żadnych problemów z indeksacją ich treści. Takich stron mam, miałem co najmniej kilka. Dodawaj treść (niekoniecznie intensywnie ale w miarę regularnie), linkuj i nie przejmuj się.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności