Skocz do zawartości

Przepisy VAT na 2010 a Adsense

Slawek

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli sami wypełniacie deklaracje VAT, to musicie pamiętać że od stycznia do deklaracji dołączacie załącznik VAT UE/C w którym należy wykazać sprzedaż do googla.

Dla ścisłości: wypełniamy VAT-UE, a VAT-UE/C dopiero, gdy zabraknie tam miejsca.

Niedługo przechodzą na euro i mam pytanie. Aktualnie rozliczam VAT kwartalnie VAT7-K to jak wyglada w przypadku nowych deklaracji VAT-UE?

co miesiac? czy raz na kwartał?

Modlitwy - Najpiękniejsze modlitwy

Praga Południe i Praga Północ - Portal o warszawskiej Pradze

Zagadki logiczne

Informacja ze strony https://www.google.com/adsense/support/bin/...mp;answer=64176

"Zgodnie z warunkami umowy z Google świadczone usługi są objęte mechanizmem odwrotnego obciążenia, dlatego podatek VAT będzie rozliczany przez odbiorcę, tzn. Google Ireland, zgodnie z artykułem 196 dyrektywy Rady nr 2006/112/EC. W razie dodatkowych pytań skontaktuj się z miejscowymi doradcami podatkowymi."

Ja takiej informacji w Umowie nie znalazłem...

Wyciąg z warunków Umowy: "12.9 Uczestnik zobowiązuje się uiszczać wszelkie obowiązkowe podatki lub opłaty nałożone przez organa administracji państwowej w związku z jego udziałem w Programie. Google nie będzie wystawiał Uczestnikowi dokumentów będących podstawą zwrotu podatku VAT."

• 10 miesięcy temu...

"VAT rozlicza nabywca na podstawie ustawy o VAT art 28b" to już chyba jest nieaktualne

znalazłem na https://zmianywpodatkach.blogspot.com

"Jedną z najistotniejszych zmian mających niewątpliwie wpływ na wiele podmiotów gospodarczych jest wykreślenie art. 27 i 28 ustawy VAT i wprowadzenie nowych art. 28a do 28o."

więc co teraz wpisać w uwagach na fakturze?

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności