Skocz do zawartości

Moje pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, pozycjonuję właśnie stronę: www.felgus.com.pl

Niestety z niewiadomych przyczyn w ostatnim miesiącu PR spadło z 3 na 2 (może masowe dodawanie tego samego tekstu do słabych katalogów o PR 0, 1 ?)

Do rzeczy od kilku dni mam taki system:

Dodaję precle, ok 5-7 dziennie (precle mam dopracowane dobrze, min 1000 znaków, pogrubienia, akapity, zdjęcia i max 3 linki, które się nie powtarzają), no i dodatkowo do katalogów seo 5-10 dziennie. Teraz dbam żeby w większości to były katalogi i precle z PR 2 i większym, jednak trudno dużo takich znaleźć.

Głównie interesują mnie frazy: prostowanie felg warszawa (teraz top 10), naprawa felg warszawa (top 5), zależy mi jednak aby pod tymi frazami było co najmniej top 3, a najlepiej top 1 :)

Oczywiście nie korzystam z żadnych generatorów, a każdy artykuł jest inny, pisany na nowo z głowy.

Jak myślicie ile musi być tych precli żeby strona podskoczyła? Bo nie ukrywam, że żmudna ta robota...

No i ostatnie pytanie amatora, co jeszcze muszę robić aby skutecznie i w miarę szybko wypozycjonować?

Cierpliwość i czas.

Ewentualnie zrób zaplecze nawet na darmowych serwerach, bo dużo Ci tego nie będzie potrzebne.

Do precli ładuj nawet poniżej pr2, bo jest to pr strony głównej, tylko linkuj wpisy w preclach;)

Jeżeli chodzi o zaplecze to dałem linka na non-sens.pl który nawet ładnie siedzi w google, myślę że pomoże. Ale warto robić nic nie warte strony, na których tylko skopiuje tekst z wikipedii albo innych serwisów i dam linka nie promując ich w necie? To coś da?

Przede wszystkim popraw stronę - napisana jest fatalnie i wygląda nieprofesjonalnie. Najgorsze jest jednak to, że utrudnia pozycjonowanie. Za 500 zł można mieć nowoczesną i zoptymalizowaną stronę wizytówkę, która będzie "pozycjonowałą się sama". Obecna raczej to utrudnia niż ułatwia.

PageRankiem nie przejmuj się, gdyż nie ma znaczenia.

EDIT: Po przeglądnięciu linków stwierdzam, że nie masz pojęcia o SEO/pozycjonowaniu. Strona jest nieprofesjonalna, a pozycjonowanie amatorskie. Zleć to lepiej osobie, która wie co robi.

Przykłady wpisów w katalogach :

Felgus - Sprzedaż felg, prostowanie felg

Prostowanie felg w Warszawie - Felgus

źle dobrałeś anchory

Wiem wiem, akurat te co podałeś to było jakiś czas temu jak jeszcze nie zagłębiłem się tak w literaturze. Ostatnie dni przesiedziałem i trochę lepiej mi to wychodzi: https://www.bazgranie.pl/2010/02/09/lakierowanie-felg/

To taki przykład, akurat wybrałem artykuł krótszy, zazwyczaj piszę dłuższe. Chyba jak tak będę robił jak w przykładzie to będzie ok?

Co do strony, pisałem ją w notatniku i chodziło mi o to, żeby była prosta i przejrzysta, jak ją robiłem w ogóle nie wiedziałem co to jest pozycjonowanie (ładnych parę lat temu). Co masz na myśli fatalnie napisana?

Przyda się każda wskazówka.

I jeszcze jedno pytanko, czy można masowo dodawać do artykułów precli ten sam link pod tą samą w frazę? Czyli w moim przypadku: prostowanie felg?

Czy lepiej różnorodność, tzn. co 5 artykuł z tą frazą, a w 4 różnorodność np. naprawa felg, renowacja felg, felgi aluminiowe, felgi stalowe?

@AluStar - kilka wskazówek

Słowa kluczowe wybrane do pozycjonowania przyporządkowuje się stronie głównej lub odpowiednim podstronom. Byłoby dobrze, żeby Title konkretnej podstrony zawierało w sobie te słowa kluczowe, description też, podobnie jak treść, które powinno być więcej. Dalej to sprawa prosta - możesz preclować - trzy linki do różnych adresów. Możesz napisać tekst do mieszarki i zmieniać go co 100 precli - nic złego się nie stanie. Wejdź na liste precli i wal po kolei. Szkoda czasu na rozwodzenie sie nad PR konkretnego precla. Osobne artykuły możesz stworzyć na podlinkowanie wybranych wpisów, a możesz robić tak jak kolega już pisał - w jednym artykule linki do strony i linki do wpisów już istniejących. I nie nerwowo, bo pozycjonowanie ma sporą bezwładność, czyli to co robisz dzisiaj skutkuje np. za kilka tygodni.

Jak będziesz miał czas, to zrób np galerię alufelg, galerię aut z alufelgami, jakąkolwiek galerię aut, stronkę o wytwarzaniu alufelg, pielęgnacji itp. Te strony też podlinkuj i daj tam swoje linki.

Eksperyment Discover.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności