Skocz do zawartości

Indeksacja linków na niezaindeksowanej stronie?

screw

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, czy jest możliwe że Google indeksuje(zapisuje do swojej bazy) linki z (pod)stron które jeszcze się nie pojawiły w wynikach wyszukiwania?

tak.

Ale nie wiem czy winika to z tego powodu, że robot zjada wszytsko co ma i po przemieleniu dopisuje wszytskie linki do kolejki sprawdzenia czy bada strony. wsadza je do indeksu a dopiero potem wyciąga linki - a zauwazalny efekt wynik np.: z wolnej propagacji informacji o indekcjacji na róznych D.C.

Jest to zasadniczo kluczowa kwestia dla SWL, bo w tym wypadku jeszcze bardziej dewaluuje się pojęcie site, a zyskuje rzeczywista wizyta GoogleBota.

A pytam nieprzypadkowo - mam małą stronę-wizytówkę(jedna podstrona, niewiele tekstu, może 300 znaków). Dodałem ją tylko i wyłącznie do katalogu onetu, a oni zaakceptowali z unikalnym tytułem(dwuczłonowe-nazwisko imię), którego nie ma nigdzie w indeksie Google przy wyszukiwaniu w cudzysłowiu(tym łatwiej wyłapać linki). W żadnym innym miejscu o niej nawet nie wspominałem, a prosta analiza wykazała że żadna strona katalogu na której może się znajdować link nie jest zaindeksowana.

Następnie jedną z kategorii(niezaindeksowaną) z moim linkiem w katalogu dopaliłem 1000 pkt e-weblinka, jakie było moje zdziwienie, gdy po tygodniu dana kategoria katalogu ani żadna z podstron z linkiem nie była w indeksie(sprawdzane wszystkie DC) a moja strona owszem.

Kilka problemów które mnie nurtują

1. W którym momencie przestajecie dopalać swój wpis w katalogu?... przykładowo dopalam go e-weblinkiem,

ps wiem że xann pisał w paru miejscach, że daje 500pkt na 10 dni, ale chce wiedzieć jak to jest w waszych przypadkach? jak np zauważycie że wpis został zaindeksowany to dopalacie go dalej czy już nie ?

2. Który wpis w katalogu jest więcej warty ten zindeksowany gdzie skrypt pokazuje że weszło 2-4 roboty google, czy ten niezindeksowany a który odwiedziło 30 robotów ?

Czy jest sens dopalać dalej wpis który jest niezindeksowany a który ma 30 wejść robotów ?

Dziękuje za odpowiedź.

Zarządzanie Projektami innowacyjne rozwiązania dla przedsiębiorstw

Solidna firma z mocno odjazdowymi samochodami Wypożyczalnia aut Warszawa

1. Co osoba to inna technika, ja z góry zakładam dopalanie 14 dni 500-1000 pkt jak po tym czasie nie jest zaindeksowane to jeszcze 7-14 dni i tyle, czyli maksymalnie 28 dni bez względu na niezaindeksowanie(co się zdarza bardzo rzadko). Ale ile osób tyle technik.

2. Na to Ci nikt nie dopowie, chyba że znasz kogoś z Google i uchyli rąbka tajemnicy ;)

3. To też pytanie bez odpowiedzi. Dopalać zawsze możesz...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności