Skocz do zawartości

Potrzebuje konstruktywnej krytyki :)

Kosula

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Posiadam serwis www o kontach internetowych i kredytach. Prowadze go od kilku miesiecy, co jakis czas wprowadzam nowe rzeczy tak aby nie stac w miejscu. Strona jest calkiem mozliwie wypozycjonowana skacze to z 11 miejsca w googlach na 9 to znowu na 11 itp itd... Problem moj natomiast polega na tym ze stosunkowo malo osob wysyla wnioski za posrednictwem mojego serwisu, a kilkanacie osob dziennie wchodzi na strone poprzez konkretne zapytanie tematyczne tak wiec podejzewam ze cos nie tak jest ze strona.

Prosze osoby ktore maja pojecie o projektowaniu stron o jakies rady, opinie, co zmienic, co poprawic

adres strony - https://www.ekonta.net.pl

Ps.

Jesli ktos z konkurencji chcialby sie na mnie tutaj wyzyc to niech sobie daruje:)

Dzieki

Pozdro

Po pierwsze:

zmień grafikę, jest totalnie nieaktualna, nie dzisiejsza i buuu, aż strach się bać :P

Po drugie:

prowadząc serwis od kilkunastu miesięcy powinnaś poznać przynajmniej podstawy zagadnień związanych z internetowym biznesem - za dużo powiedziane - z internetowym zarabianiem pieniędzy. 97% osób nie wchodzi po to, aby kliknąć Ci w reklamę czy złożyć wniosek. Ludzie szukają wiedzy, nie sposobu dzięki któremu zarobisz.

Po trzecie:

Aby zarabiać w tej tematyce musisz mieć setki wejść dziennie.

Ale ciężko wróżyć z fusów. Skontaktuj się ze mną poprzez e-mail a postaram się pomóc w miarę możliwości i wolnego czasu.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Pierwsza rzecz - trzeba się natrudzić, żeby wypełnić ten wniosek ... masakra :(

Na stronie głównej masz masę linków ... ale pogrubiony napis "wniosek" nie jest jednym z nich ...

... nic klikam dalej ...

wybrałem kredyty -> wybrałem bank -> jak się skupię to zobaczę przycisk "wypełnij wniosek" :(

Jedna rzecz ... ludzie się rozleniwiają = to jest następstwo między innymi Internetu :P

Trzeba to uszanować i wyjść potrzebie naprzeciw ... w świecie gdzie serwisów jest masa:

- grafika,

- funkcjonalność,

- trafność i ilość informacji

... decyduje o wszystkim :)

Zagwozdka intelektualna ( ;) ):

Masz dwa prawie identyczne serwisy oferujące wycenę mieszkań za FREE (poziom i jakość usług identyczne) , różnią się tylko tym, że w jednym żeby dojść do podstrony Wycena Nieruchomości trzeba kliknąć 3 razy (przejść między 3 podstronami), w drugim masz na każdej stronie link - więc wystarczy 1 kliknięcie B)

Który serwis wybierzesz żeby zlecić wycenę?

Pozdrawiam B)

P.S. To nie jest śmieszne, ale jedno kliknięcie robi różnicę :)

Moim zdaniem:

1) Strona kompletnie nie budzi zaufania, a w dziedzinie finansów jest to bardzo istotna kwestia.

2) Design i usability strony poniżej krytyki.

3) Text "Kliknij w banner i przekonaj się sam!" po prostu mnie rozwalił..., równie tak samo jak wyskakująca ankieta.

Ad 2. Sprawdzałeś jak strona wygląda w rozdzielczośi 1024x768 ? Po prostu przeraża ( a szczególnie top i left menu ).

Na stronie zaledwie garstka informacji, jaką powinna się wykazywać strona tego typu, w dodatku kompletnie nie czytelna.

Aby zdobyć klienta należy go czymś zaciekawić, podać informacje które szuka, do tego niezbędny jest tracking userów na stronie

aby dowiedzieć się w którym kierunku podążać, z jej rozbudową. To Twoja strona powinna polecić użytkownikowi bank czy też kredyt,

a nie zestawienie ich jako left menu. Jak wstawiasz iframe, to przynajmniej bez scrollbarów, bo rażą po oczach.

Ogólnie ujmując, strona nie jest przyjazna użytkownikowi pod żadnym kątem, do tego jeszcze w sekcji "linki" nie ma ani jednego powiązanego tematycznie.

Jednym słowem tragedia i rozpacz, z w/w powodów konwersacja jest znikoma. Nic dziwnego, mnie już zniechęciła strona główna i sieczka informacji....

Wyskakujaca ankieta to niestety dodatek ze skryptu z serwisu stat24 :)

Ok dzieki wszystkim za wypowiedzi, dostalem po glowie ale tego wlasnie potrzebowalem ;)

Czyli podsymowujac:

Po pierwsze musze zmienic koniecznie grafike na stronie poniewaz odstrasza

Po drugie musze poprawic nawigacje poniewaz kompletnie nie sprzyja uzytkownikom

Po trzecie musze zamiescic wiecej przydatnych informacji na temat oferowanych produktow

Cos pominalem?:)

Pzdr

Mateo

Problem moj natomiast polega na tym ze stosunkowo malo osob wysyla wnioski za posrednictwem mojego serwisu, a kilkanacie osob dziennie wchodzi na strone poprzez konkretne zapytanie tematyczne tak wiec podejzewam ze cos nie tak jest ze strona.

Co znaczy "stosunkowo mało osób" ? 10% wchodzących na stronę, czy 5%, czy 15% ? Ja np. mam Adsense na jednej ze stron i też "stosunkowo mało osób" klika w reklamy bo 10%. A kliknąć w reklamę kosztuje mniej wysiłku niż wypełnić wniosek.

no po prostu malo :) uwazam ze powinienem miec wieksza skutecznosc i nie mylilem sie bo dostalem info zwrotne ze ze strona jest cos nie tak.

Teraz tylko nie mam pomyslu jak to poprawic, musze wymyslec nowy uklad strony i nowe grafiki, jesli ktos mialby jakies pomysly to prosze o rade :)

Ps. Czy zostawic left menu w formie graficznej - ewentualnie zamiescic ladniejsze grafiki czy zrezygnowac z tego i zrobic zwykle menu tekstowe?

M

Jak wspomnieli koledzy wyżej, strona ogólnie odstrasza :)

Ja dostając się na taką stronę szybciej z niej wychodzę, niż się na niej znalazłem :)

Zmień całą konstrukcję strony na coś nowoczesnego, dającego użytkownikom to czego potrzebują "na tacy", od razu po wejściu na stronę

Szczególnie tyczy się to podstron z opisami kont itd (w tym momencie jest tragedia)

Wg mnie głównym elementem strony powinny być dobrze widoczne odnośniki od oferty poszczególnych banków (czyli buttony graficzne mogą zostać, jednak wymagają one jakiegoś dopasowania, lepszego przedstawienia) oraz następnie linki do wypełnienia wniosków.

powodzenia ;)

no po prostu malo :) uwazam ze powinienem miec wieksza skutecznosc i nie mylilem sie bo dostalem info zwrotne ze ze strona jest cos nie tak.

M

Życzę powodzenia ale nie jestem pewien, że mało jest z powodu wyglądu strony, choć może istotnie w tym tkwi przyczyna.

Popieram wszystkie w/w sugestie, ale oprocz wiekszej ilosc informacji na temat oferty daj jeszcze jakas dodatkowa tresc tzn. porady, opinie (nie link do forum..). Cos nie tylko dla tych, ktorzy maja wypelnic wniosek na Twojej stronie, ale tez dla tych ktorzy szukaja innych informacji a kredyt biora w banku fizycznie (nie przez internet).

Zobacz np tutaj : https://gazetadom.pl/kredyty_hipoteczne/0,87830.html

Ludzie zwykle chcą wszystko mieć na tacy, czyt. chca znac wszystkie kruczki jakie sa w umowie, tylko ze niektorym nie chce sie umowy dokladnie analizowac :D

Dzieki temu zdobedziesz tez zaufanie.

Przedstaw swój Pomysł na biznes i pozyskaj inwestora

PIT online bardziej przyjazny niż e-deklaracje

Szukam inwestora, żeby zrealizować swoje pomysły na biznes

Witam. Z mojego skromnego doświadczenia marketingowego satysfakcjonujący wynik w akcjach typu direct marketing to 1-2%. Działając w ten sposób dociera się jednak do wyselekcjonowanych odbiorców. W przypadku internetu pewnie tylko 10% odwiedzających rzeczywiście szuka możliwości zakupu...

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności