Skocz do zawartości

home.pl DNS błąd

karaluch

Rekomendowane odpowiedzi

witam

czy spotkał sie ktos z problemem przy zmianie DNS z home.pl

po każdej próbie pojawia sie błąd.

Pole DNS1: serwer "ns1.XXXXu" nie jest skonfigurowany dla domeny "XXXX.pl". Skontaktuj się z administratorem docelowego serwera DNS, celem skonfigurowania obsługi domeny!

Pole DNS2: serwer "ns2.XXXXX" nie jest skonfigurowany dla domeny "XXXXX.pl". Skontaktuj się z administratorem docelowego serwera DNS, celem skonfigurowania obsługi domeny

co ma ustawić admin serwera docelowego ??

Generalnie musisz ją wydelegować z zewnętrznego adresu na dns-y home

musisz mieć ja w panelu na serwerze gdzie ma byc przypisana .

Odświeżenie trwa do ~48 h

w home mam ustawione DNS - XXX chce je zmienic na YYY i widze bład o którym pisałem wyżej.

w paneu admina serwera iswift widze ta domenę i jej NS

Przekonwertuj ją na IDN https://dns.pl/cgi-bin/idntranslator.pl i taką podaj serwero DNS.

Ale nawet jak masz domenę widoczną w panelu, nie musi oznaczać, iż serwer DNS jest skonfigurowany dla tej domeny.

Tak na marginesie to NASK już od dawna nie sprawdza czy serwery DNS są skonfigurowane przy edycji DNS'ów domeny.

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

Przekonwertuj ją na IDN https://dns.pl/cgi-bin/idntranslator.pl i taką podaj serwero DNS.

Ale nawet jak masz domenę widoczną w panelu, nie musi oznaczać, iż serwer DNS jest skonfigurowany dla tej domeny.

Tak na marginesie to NASK już od dawna nie sprawdza czy serwery DNS są skonfigurowane przy edycji DNS'ów domeny.

Dzięki , udało się .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności