Skocz do zawartości

4 cyfrowe kwoty w Adsense

kondi

Rekomendowane odpowiedzi

Choć nie ukrywam, że chciałbym wiedzieć czy wzrost ilości wizyt na stronie proporcjonalnie odzwierciedla wzrost klknięć w adsens - bo jak dotychczas moje koszty są wyższe niż przychody ze strony - a każda ilość nowych użytkowników powiększa koszty i nawet wzrost z adsens nadal ich nie pokrywa :/

W moim przypadku jest odwrotnie - im więcej odsłon i klików tym niższy eCPM co w rezultacie przekłada się na taki sam przychód albo MNIEJSZY niż przy mniejszej ilości odsłon i klików.

Można więc wysnuć tezę, iż warto budować serwisy o dobrej zawartości ale nie koniecznie o dużej oglądalności.

Use Your wise mind, test imagination...

A co do 4 cyfrowych kwot - to tak naprawdę nie jest istotne samo w sobie - niech autorzy pochwalą się jeszcze ilocyfrowe kwoty płacą za transfer (oraz za inne opłaty) a wtedy będzie wiadomo czy adsesn ma SENS :hello:

ee bez przesady.

zakładamy minimum do wypłaty na miesiąc tj. $100

dedyka w stanach nawet z standardowym supportem i znosnym sprzetem można kupić własnie cos koło tej kwoty. więc mozna koszty spokojnie pokryć. nie mówie juz o tym, że jak się porywa na dedyka to raczej ma się więcej trafiku = więcej kliknięc i kasy.

no w każdym razie chciałem tylko zaznaczyć, że za adsensowe minimum mozna spokojnie kupić sobie dedyka, więc tym bardziej jakiś lepszy hosting.

Jestem jeszcze ciekaw, skoro mowa o transferach, jak duzy transfer miesiecznie moga generowac spore serwisy, i conajmniej takie, ktore przycisną 4 cyfrową kwotę w AdSense. Jak zwykle czysta ciekawość.

ja piernicze kondi. jesteś upierdliwy conajmniej jak 5-latek :jezyk1: (bez obrazy, to porównanie w sensie, że taki 5-latek zadaje 100 pytań na minutę :lol: )

na to pytanie możesz dostać ze 100 odpowiedzi :lol: serwis serwisowi nie równy. jeden będzie miał np. hosting fotek jak np. imageshack i będzie miał ogromny transfer, drugi będzie miał dobrze wykonany (xhtml, css, gzip) serwis np. z wiadomościami i transfer będzie miał stosunkowo niski.

ja mam transfer 60GB na miesiąc a do 4 cyfr to mi niestety daleko :lol:

> To jest tak jak byś mówił uczciwie pracującym ludziom, że po co mają pracować

> skoro mogą ukraść - nie napracują się a pieniądze większe?!

ja mowie, ze moga zarabiac wykorzystujac swoja wiedze, a nie tracic czas i jeszcze do tego doplacac jak to ma miejsce w Twoim przypadku

> Oszustwo to oszustwo - więc nie popieram pozytywnego wypowiadania się na

> temat oszustwa i uważam, że powinno się z tym walczyć a nie propagować.

o jakim oszustwie mowisz ?? cale pozycjonowanie to jest jedno wielkie oszustwo wyszukiwarek... a spam to nic innego jak pozycjonowanie na wieksza skale...

smieszy mnie ta Wasza podwojna mentalonsc...

> Popieram natomiast propozycję budowania popularnej i wartościowej strony :jezyk1:

> ... bo jak dotychczas moje koszty są wyższe niż przychody ze strony...

sam widzisz efekty budowania popularnych i wartosciowych stron... jedni to robia dla zabawy, a inni dla zarobku... uswiadom sobie, ze mozna cos robic zarabiajac na tym, a nie dla zabawy i jeszcze do tego dokladac...

> A co do 4 cyfrowych kwot - to tak naprawdę nie jest istotne samo w sobie -

> niech autorzy pochwalą się jeszcze ilocyfrowe kwoty płacą za transfer (oraz za

> inne opłaty) a wtedy będzie wiadomo czy adsesn ma SENS :lol:

robiac marne 100$ dziennie i uzywajac do tego 1 serwer za 300$ (naprawde wiecej nie trzeba) to w 3 dni zarabiasz na serwery, w pozostale 3-4 dni na administratora tego (jesli nie umiesz sam), a pozostale 3 tygodnie dla siebie :lol:

Nie ma rzeczy niemożliwych, jedynie niektóre rzeczy wymagają więcej czasu, aby je zrealizować.

o jakim oszustwie mowisz ?? cale pozycjonowanie to jest jedno wielkie oszustwo wyszukiwarek...

Ten temat był już omawiany na forum.

Za spamowanie wyszukiwarek, w Polsce chyba nie da się pójść do więzienia. Za kradzież lub oszustwa tego typu raczej można.

a spam to nic innego jak pozycjonowanie na wieksza skale...

Z tym kompletnie się nie zgadzam, ale na ten temat już chyba każdy z forum powiedział co miał do powiedzenia.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności