Skocz do zawartości

Page rank update

Fler

Rekomendowane odpowiedzi

Trąbicie na prawo o lewo, że PR nie ma znaczenia i wyśmiewacie wszystkich twierdzących inaczej, ale... Katalogi stawiacie chętnie na przejętych domenach z wysokim PR i chętnie chwalicie się nimi potem w odpowiednim dziale. ;) Katalogi, precle, strony pod SWLe, sprzedaż linków, przejmowanie wygasłych domen - wszędzie na świadomość działa magiczny parametr, który podobno "nie ma znaczenia". Słodka schizofrenia?

Nie zapominaj jeszcze o warunku dodania do katalogu strony za darmo- najczęściej magiczne pr4.

• Odpowiedzi 2,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Nie zapominaj jeszcze o warunku dodania do katalogu strony za darmo- najczęściej magiczne pr4.

W kilku moich katalogach przy darmowych wpisach też jest warunek minimalnego PR3 lub 4 i nie widzę w tym nic dziwnego. ;)

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Trąbicie na prawo o lewo, że PR nie ma znaczenia i wyśmiewacie wszystkich twierdzących inaczej, ale... Katalogi stawiacie chętnie na przejętych domenach z wysokim PR i chętnie chwalicie się nimi potem w odpowiednim dziale. ;) Katalogi, precle, strony pod SWLe, sprzedaż linków, przejmowanie wygasłych domen - wszędzie na świadomość działa magiczny parametr, który podobno "nie ma znaczenia". Słodka schizofrenia?

Po pierwsze to nie staraj się wrzucać nas do jednego worka jak św pamięci Karol Marx i jego ówcześni fani bo ludzie są naprawdę różni i mają różne poglądy na różne sprawy, więc kto trąbi ten trąbi.

Po drugie fanom zielonego paska ciężko jest przetłumaczyć, że istnieją dużo bardziej wiarygodne elementy świadczące o wartości witryny niż ten zielony pasek. Nie znaczy to jednak, że i ja w rytm tej paranoi mam się nim zachwycać. Zresztą nie uważam tu siebie za jakiś ewenement w tej kwestii.

Tak na marginesie, aby przybliżyć Ci trochę mój punkt widzenia, to internauci maja wyj...ne na to czy strona ma PR0, czy PR10 i jedyne co się dla nich liczy, to to, czy łatwo daną stronę mogą znaleźć w internecie i czy znajdą na niej, to czego szukają. Mi jako właścicielowi strony natomiast zależy na tym, aby im jedno i drugie ułatwić w jak największym stopniu, bo liczą się dla mnie przede wszystkim ich ODWIEDZINY i zainteresowanie!:D czyli w skrócie ruch na stronie, a nie ilość zieleni.

W odpowiedzi natomiast co do mojego rozumienia czytanych wątków, to także uważam, że ktoś kto kupuje daną witrynę (nie domenę, bo to o witrynie mowa była) ma na tyle wysoki iloraz inteligencji i sprecyzowane oczekiwania po niej, że nie kupuje jej po to aby si ę zachwycać jej pr, ale po to aby móc spieniężyć ruch jaki ona generuje, stąd też dalej podtrzymuje swoją wypowiedź, że to iż wyższy pr wpływa w realny sposób na atrakcyjność strony przy zakupie jest mówiąc wprost myśleniem nadzwyczaj naiwnym. co innego jak sprzedajesz samą domenę maniakom pageranku lub tym co sprzedają punkty swl i liczą na to, że jak postawią na tym jakiś spamik i nie spadnie on do zera przy najbliższym upgrade, trochę na niej zarobią.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności