Skocz do zawartości

Page rank update

Fler

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ludziom się mylą dwie różne sprawy związane z PR.

Twierdzenie, że PR nie ma znaczenia wzięło się stąd, że PR nie ma większego wpływu na pozycjonowanie strony - można wypozycjonować stronę o PR 9, można o PR 0 na tę samą frazę. I stąd się wziął pogląd o tym, że PR nie ma żadnego znaczenia, co jest zdecydowanie przesadzonym stwierdzeniem.

PR może być np. wyznacznikiem jakiej jakości linki trafiają do strony. Skoro strona ma PR 4, to znaczy że linki przychodzące to nie tylko SWL, katalogi i precle, ale i dobrej jakości strony. Dlatego też PR ma znaczenie przy sprzedaży linków, w systemach wymiany linków, giełdach linków itp. PR może (nie musi) być jednym z wyznaczników jakości strony.

U mnie praktycznie wszystkie strony(~40 sztuk), których żywot trwa od około miesiąca dostały PR od 1 do 4. W większości strony zapleczowe, tematyczne, w miarę ładnie wykonane, ale kilka spamów też tam jest. Jakiś kosmos :-D

Hosting dla SEO -> https://www.seolite.pl

@Kapitan Seo - złoto też drożeje ;) ot umowna wartość i link na stronie z PR5 uważany jest za lepszy niż PR1.

Przecież nie napisałem że jest inaczej...

Updaty były są i będą... I pisanie 2000 postów typu... "Mi spadło na jednej stronce, a na drugiej +1"... czy "dwie strony o 1 w górę jedna strona o 1 w dół" to masakra jakaś...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

PR w tym samym czasie jest aktualizowany na wszystkich stronach ?

Widzę, że cześć moich stron ma zaktualizowaną zmianę PR, a część nie ma - skąd ten wniosek ?

Miałem przekierowanie "czystej, świeżej domeny" na stronę z PR3 więc ta z przekierowania również otrzymała PR3.

Mimo wszystko jakiś czas temu zmieniłem przekierowanie na WP z trzema postami ... a PR został ...

Wdrożenia sklepów Prestashop: www.selljus.pl

@Kapitan Seo - złoto też drożeje ;) ot umowna wartość i link na stronie z PR5 uważany jest za lepszy niż PR1.

Przecież nie napisałem że jest inaczej...

Updaty były są i będą... I pisanie 2000 postów typu... "Mi spadło na jednej stronce, a na drugiej +1"... czy "dwie strony o 1 w górę jedna strona o 1 w dół" to masakra jakaś...

Znany z bezwartościowych postów spamer poucza kulturalnego zachowania na tym forum, coś przegapiłem?

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

Jak długo trwa taki update PR, czy mozliwe że na jednej z domen mam jeszcze stary (ten sam dostawca hostingu) ? Orientuje się może ktoś w jakij kolejności PR jest aktualizowany ?

Portal rolniczy NowoczesnaFarma.pl -  zawsze najświeższe wiadomości, porady oraz nowinki techniczne dot. traktorów, maszyn i urządzeń rolniczych;

Ogloszenia-Rolnicze.com - serwis z darmowymi ogłoszeniami rolniczymi w kategoriach: maszyny rolnicze, traktory, hodowla, uprawy, nieruchomości, praca;
Portal ekologiczny Eco-News.pl - aktualne wiadomości, porady i informacje  na temat odnawialnych źródeł energii OZE .

PR nie zawsze zmienia się w góre lub dół, czasem pozostaje na takim samym poziomie.

No u mnie właśnie pozostał na 95% stron ;)

Od tego jest temat by pisać. Skoro mamy w nim już 149 stron to znaczy, że jednak w jakimś stopniu temat PR interesuje właścicieli stron i piszą, że strona poszła o +1 lub -1, a Tobie nic do tego.

multikonto

@Kiedy kolejny upgade?

Gogiel tylko wie..

@I tak właściwie to jest on co kilka miesięcy i tyle?

Tak

@Nie ma żadnego "na bieżąco' ?

Może się wyzerować co najwyżej bez update, a po przechwyceniu domeny jeżeli spadł po przechwyceniu to może wzrosnąć.

Jeżeli nic nie pomieszałem ;)

multikonto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności