Skocz do zawartości

Page rank update

Fler

Rekomendowane odpowiedzi

PR to i tak zwykły zielony pasek który napędza rynek linków, działa na psychikę. Od dawna nie pokazuje prawdziwej mocy witryny (tylko w przybliżeniu). Ja się zastanawiam co będzie gdy zniknie PR, przecież to wszystko padnie, bo nie będzie drugiego takiego czynnika jak PR :)

Wtedy nastąpi koniec świata.

• Odpowiedzi 2,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

bo nie będzie drugiego takiego czynnika jak PR :)

Z jednej strony się z Tobą zgadzam - wszystkie aktualnie dostępne parametry (czy to moza, czy majestica) nie zastąpią raczej PR. Z drugiej strony rynek nie lubi próżni i na pewno jakiś parametr zostanie przyjęty na poczet sprzedaży linków - czy Google się to podoba, czy też nie ;)

Wspolczynnik.pl - darmowy katalog stron

na pewno jakiś parametr zostanie przyjęty na poczet sprzedaży linków - czy Google się to podoba, czy też nie

Ale nie będzie tak samo działający na psychikę jak PR. PR może w ogóle nie mieć znaczenia ale ludzie i tak będą na to patrzyli.

Powinien zostać wymyślony drugi taki parametr który będzie się aktualizował np. raz na 4 miesiące co pozwoli w takich systemach jak ProLink, Seopilot czy linkolo wyeliminować świeże strony.

Kocham Polskę

Powinien zostać wymyślony drugi taki parametr który będzie się aktualizował np. raz na 4 miesiące co pozwoli w takich systemach jak ProLink, Seopilot czy linkolo wyeliminować świeże strony.

mało ci : TR ,BL, RD. CF, TF, DA,PA itp, itd - punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ;)

aaa ... i jeszcze RealPR heheh

mało ci : TR ,BL, RD. CF, TF, DA,PA itp, itd - punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ;)

te parametry sa nic nie warte - kazdy z nich ustalany jest na podstawie niby tych samych czynników a znaczy niewiele. TR mozesz nabić do 56-58 samym eweblinkiem ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Za ****** giełdy linków są powiadomienia w prezencie ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

tu nie chodzi o "mało". co jeśli masz wysoki BL, TR, RD, a strona ma "ukryty" PR0 bo została w ten sposób oflagowana przez G? linkowanie z niej będzie wtedy tylko i wyłącznie szkodziło, a Ty dowiesz się o tym dopiero jak wylecisz w kosmos

co idea publicznego wyświetlania PR strony. jak przestaną to ujawniać to dopiero się zrobi ruletka w SEO, kiedy nie będzie wiadomo jaki PR ma dana strona

Chciał bym Ci przypomnieć/uświadomić że PR ( ten prawdziwy ) jest aktualizowany na bieżąco a ten zielony pasek na który się mówi PageRank - raz na jakiś czas ( w chwili obecnej nie był aktualizowany od lutego). Oświecisz mnie na jakim PR Ci zależy? Na zielonym pasku czy prawdziwym. Wyjaśnię - zielony pasek był aktualny w lutym, czy nadal wskazuje prawdziwy PR -wątpię. Realny PR jest znany tylko dla gugla- nikt nie odkrył algorytmu ani składowych więc można gdybać. Jest jeszcze RealPR - taki gadżet którym się posiłkuję żeby podnieść się na duchu :) nie mający żadnego wpływu na pozycję w serpach i obliczany na równie tajnych wzorach jak ten prawdziwy guglowski.

"ukryty" PR0 bo została w ten sposób oflagowana przez G

Jak można sprawdzić która strona została "oflagowana" ? Wiem jak sprawdzić czy ma filtr lub ban ale termin "oflagowanie" często jest używany jednak nie znalazłem żadnego testu oflagowania.

U mnie przy kilku stronach ten Real PR się sprawdził - po aktualizacji miałem taki sam PR :) Przypadek?

Rzecz w tym, że zasada wyliczania Real PR i klasycznego Page Rank są takie same. I w tym sensie ten parametr ma jakąś wartość. Tylko cały smaczek polega na tym, że Page Rank podawany przez Google może być dodatkowo "karnie" wyczyszczony dla domeny, co niesie dodatkową informację o znaczeniu domeny w SEO. :)

Chciał bym Ci przypomnieć/uświadomić że PR ( ten prawdziwy ) jest aktualizowany na bieżąco a ten zielony pasek na który się mówi PageRank - raz na jakiś czas ( w chwili obecnej nie był aktualizowany od lutego). Oświecisz mnie na jakim PR Ci zależy?

Jak G flaguje domenę to widać to na "zielonym pasku" (robi się 0), a nie widać na żadnych innych metrykach, więc mimo braku update'u wiesz jednak że domenę można odpuścić, czego nie dowiesz się z innych metryk

Chciał bym Ci przypomnieć/uświadomić że PR ( ten prawdziwy ) jest aktualizowany na bieżąco a ten zielony pasek na który się mówi PageRank - raz na jakiś czas ( w chwili obecnej nie był aktualizowany od lutego). Oświecisz mnie na jakim PR Ci zależy?

Jak G flaguje domenę to widać to na "zielonym pasku" (robi się 0), a nie widać na żadnych innych metrykach, więc mimo braku update'u wiesz jednak że domenę można odpuścić, czego nie dowiesz się z innych metryk

Skąd taki wniosek ? ja mam zafiltrowane 4 domeny z RP od 3 do 4 i pasek cały czas nie maleje więc to chyba błędna teoria.

Nowości z branży zoologicznej czyli wszystko dla psa i nie tylko https://www.dlapieska.pl/ 

Skąd taki wniosek ? ja mam zafiltrowane 4 domeny z RP od 3 do 4 i pasek cały czas nie maleje więc to chyba błędna teoria.

Bo w sumie to różne rodzaje kar. Filtr jest "po to", by domena nie lądowała wysoko w wynikach wyszukiwania. Ucięcie PR raczej po to, by nie mogła przekazywać swojej mocy innym stronom.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności