Skocz do zawartości

Page rank update

Fler

Rekomendowane odpowiedzi

Śniło mi się dzisiaj, piszę zupełnie serio, że aby sprawdzić pagerank, trzeba było stać w kolejce, zapłacić dychę i gościu sprawdzał na takim małym urządzonku, coś jak mały, szpulowy walkman. :hahaha:

Kiedy nadeszła moja kolej, odpaliłem dychacza i okazało się, że moja strona ma PR = 9.99, czym wywołałem niemałe poruszenie w kolejce :hahaha:

Zatem można zamknąć wątek, bo i tak mi nikt nie podskoczy :D

- Przypadek? Wszechświat nie może sobie pozwolić na taki luksus.

• Odpowiedzi 2,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Śniło mi się dzisiaj, piszę zupełnie serio, że aby sprawdzić pagerank, trzeba było stać w kolejce, zapłacić dychę i gościu sprawdzał na takim małym urządzonku, coś jak mały, szpulowy walkman. :hahaha:

Kiedy nadeszła moja kolej, odpaliłem dychacza i okazało się, że moja strona ma PR = 9.99, czym wywołałem niemałe poruszenie w kolejce :hahaha:

Zatem można zamknąć wątek, bo i tak mi nikt nie podskoczy :D

Ja pier... już dawno się tak nie śmiałem. :D :D :D

Ciekawe, czy ja też w tej kolejce stałem. :D

A tak gwoli ścisłości, ostatni globalny update PR był 19 maja.

Moim skromnym zdaniem G dąży do tego, aby updaty PR bły raz na rok, potem byćmoże jeszcze rzadziej, i jeszcze rzadziej i nie zdziwiłbym się, gdyby za jakiś czas całkiem z niego zrezygnowano.

nie zdziwiłbym się, gdyby za jakiś czas całkiem z niego zrezygnowano.

Już dawno z tego zrezygnowano :) Mat ostatnio powiedział że zielone trzymają tylko na sztukę bo niektórzy userzy nieznający tematu patrzą jeszcze czasami na wartość strony właśnie pod kątem zielonego paska :)

Nowości z branży zoologicznej czyli wszystko dla psa i nie tylko https://www.dlapieska.pl/ 

Już dawno z tego zrezygnowano :) Mat ostatnio powiedział że zielone trzymają tylko na sztukę

Podaj źródło, proszę

Gdyby PR nie miał znaczenie nie byłby zerowany na w katalogach, preclach lub na zwykłych stronach, które łamią wskazówki, itd. Jest to wskaźnik, który np. pomaga odfiltrowac wstępnie syf od lepszych stron.

Odkąd G. wypuścił disavow tool, to bardzo ładnie przy pomocy PR i scrapeboxa można było odfitrować domeny z N/A i 0 na których mamy backlinki i w ten sposób szybciej dotrzeć do badziewia, które nie wnosi nic do sieci i dzięki temu szybciej wyjść z filtra; wtedy zaczęła się nagonka tych, których serwisy lądują w disavow, że PR nie ma znaczenia. Google w końcu doszedł do wniosku, że ludzie za szybko z filtrów wychodzą i przestał publicznie PR aktualizować, żeby spamerom nie ułatwiać pracy, dlatego teraz ciężej jest wyjść z filtra :)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Mat ostatnio powiedział że zielone trzymają tylko na sztukę

Zastanawiam się dlaczego niektórzy mówią na Matta ściemniacz? Czy dlatego, że nie mówi wszystkiego, wprowadza w błąd, mija się z prawdą, kłamie czy mówi prawdę.

Nie wierz Mattowi on manipuluje informacją.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Google normalnie aktualizuje wewnętrzną wartość PageRank codziennie, natomiast eksportuje jego wartość zewnętrzną co 3-4 miesiące do zielonego paska. Niestety na początku tego roku ten eksport uległ uszkodzeniu i nie mają pracowników aby to naprawić

Silesia SEM, you made my day... :peace:

Witam serdecznie, ponieważ jest to mój debiut na tym forum. Moje pytanie jest takie - mam kilkanaście stron, z których dwie o największej oglądalności w ostatnich dniach straciły PageRank - spadł z 4 do zera. W narządziach dla webmasterów nie ma żadnych komunikatów, oglądalność i pozycje w Google bez zmian. Czy po tym wyzerowaniu PR spodziewać się jakichś innych konsekwencji?

Nigdy nie było komunikatów w GWT o wzroście / spadku page rank, a przynajmniej ja nie widziałem ;) ale może ktoś ma lepsiejsze gwt i mu podaje ;) PR to taki fajny bajer, który pomaga sprzedawać ;) innych konsekwencji bym się nie spodziewał.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności