Skocz do zawartości

Page rank update

Fler

Rekomendowane odpowiedzi

@Czesio89ns najwidoczniej korpogoogle uznaje linki prowadzące do twojej strony jako wielkie skupiska śmieci (czytaj dosłownie: śmietnik).

Musisz wyszukać brylanty, które może kiedyś umożliwią podnieś PR (o ile Matt ściemniacz jeszcze kiedyś taki update zrobi).

• Odpowiedzi 2,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

zasadniczo N/A to to samo co 0 (chyba, że się mylę to niech ktoś bardziej doświadczony w tym temacie się wypowie)

Bynajmniej nie widzę różnicy w tych dwóch wartościach :)

Zresztą między PR 1, a PR 5 też nie widzę większej bo np strona mojego klienta z PR0 na 3 frazy nie wiadomo skąd do TOP5 wskoczyła i przebiła te strony, które miały, np PR3-4 :)

Google nie zrozumiesz ;-)

zasadniczo N/A to to samo co 0

To nie to samo. PR N/A oznacza, że strona nie ma ustalonego PR.

Zresztą między PR 1, a PR 5 też nie widzę większej bo np strona mojego klienta z PR0 na 3 frazy nie wiadomo skąd do TOP5 wskoczyła i przebiła te strony, które miały, np PR3-4

Bo PR nie ma przełożenia na wyniki wyszukiwania.

Kocham Polskę

PR jest jeszcze jedną ze składowych algorytmu, więc ma. W/g mojej wiedzy jeszcze długo nim będzie.

Nie wiem skąd Twoje informacje pochodzą ale są błędne.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

ale są błędne

obawiam się że to nie jest takie proste bo .... chyba wszyscy mają rację . Problem w tym że PR ( ten prawdziwy ) jest znany tylko google a PR ( ten widzialny ) nie koniecznie jest aktualny . Oczywiście lepiej i bezpieczniej dodać linka do strony z PR4 ( ja już taką mam - a co ... nie pochwalę się jeszcze raz :tancze: ) z której wychodzi tylko kilka linków niż do strony z PR n/a na domenie z PR0 - bo nie wiadomo czy strona/domena nie jest za coś ukarana.

Problem w tym że PR ( ten prawdziwy ) jest znany tylko google a PR ( ten widzialny ) nie koniecznie jest aktualny

Widzisz, powtarzasz zasłyszany błąd myślenia. Nie ma dwóch czy trzech wartości PR, PR jest jeden. To, że rzadko pokazują się zmiany na zielonym pasku nie oznacza, iż zmian nie ma. Oczywiście, wpływ czynnika PR na wyniki jest zmniejszony ale jest.

Google dąży do zmiany całkowicie algorytmu, można to nazwać rewolucja. Wówczas prawdopodobnie PR zastąpią innym czynnikiem. Jednak do tego jeszcze daleko.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

PR jest jeszcze jedną ze składowych algorytmu, więc ma. W/g mojej wiedzy jeszcze długo nim będzie.

Nie wiem skąd Twoje informacje pochodzą ale są błędne.

Nie są błędne. Mam masę przykładów, dla których domena z PR2 może być wyżej od domeny z PR4.

Problem w tym że PR ( ten prawdziwy ) jest znany tylko google a PR ( ten widzialny ) nie koniecznie jest aktualny

My mówimy o tym PR, który jest pokazywany.

wpływ czynnika PR na wyniki jest zmniejszony ale jest.

Nawet jeśli jest to jest niewyczuwalny.

Google dąży do zmiany całkowicie algorytmu, można to nazwać rewolucja. Wówczas prawdopodobnie PR zastąpią innym czynnikiem.

Google dąży do tego, aby PR nie był wiarygodny, bo gdyby miał być wyznacznikiem jakości strony to byłby aktualizowany raz na dwa tygodnie bądź miesiąc. Gdyby G zaprezentowało "nowy Page Rank" to by tylko ułatwiło sprawę giełdom linków innym podobnym systemom, a dążą do tego aby utrudnić, tak? :)

Kocham Polskę

PR ma znaczenie w pozycjonowaniu, natomiast nie ma znaczenia dla zajmowanych pozycji .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Mam masę przykładów, dla których domena z PR2 może być wyżej od domeny z PR4

ale linki do domeny z PR2 idą z 30 stron z PR3

My mówimy o tym PR, który jest pokazywany.

dlatego jest nieaktualny bo przy updejcie było by też PR4 ':)

Nawet jeśli jest to jest niewyczuwalny.

jest - sam właśnie sprawdziłem ciekawą frazę linkowaną ze strony z PR4 do PR3 i jest Top 1.Link bez anhora.

am masę przykładów, dla których domena z PR2 może być wyżej od domeny z PR4.

To pokazuje, że jesteś powielaczem stereotypów. :)

Problem jest bardziej złożony niż ten, który podajesz powyżej.

Na domenę z PR2 mogą mieć wpływ inne czynniki algorytmu, które dają jej wyższą pozycję. To jest chyba logiczne. :)

Domena z PR4 może mieć obniżone rankowanie np. za filtr algorytmiczny. Dlatego każdy przypadek trzeba badać oddzielnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności