Skocz do zawartości

Page rank update

Fler

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
czy to kolejny wymysł forumowiczów, bo komuś google wyzerowało PR?

jednemu wyzerowało, innemu wrzuciło na n/a, innemu z n/a na 0, a jeszcze innemu powróciły wczesniej zdjęte... cecha wspólna? wielu osobom przytrafiło się to w tym samym czasie...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

jednemu wyzerowało, innemu wrzuciło na n/a, innemu z n/a na 0, a jeszcze innemu powróciły wczesniej zdjęte... cecha wspólna? wielu osobom przytrafiło się to w tym samym czasie...

Ja obstawiam i tak, że to się dzieje cały czas, a nie w jednym czasie.

W jednym czasie to oni się zorientowali, że coś się zmieniło, a zorientowali się bo czytali ten temat.

Generalnie według moich doświadczeń i obserwacji:

- wyzerowanie domeny może nastąpić w każdej chwili(np. gdy domena wpada w filtr)

- zmiana z n/a na 0 lub odwrotnie - może nastąpić w każdej chwili(np. n/a na 0 gdy dorzucimy kilka mocniejszych linków)

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

- zmiana z n/a na 0 lub odwrotnie - może nastąpić w każdej chwili(np. n/a na 0 gdy dorzucimy kilka mocniejszych linków)

Dokładnie - teraz się to odbywa na bieżąco n/a -> 0

Odwrotnie też może się zdarzyć bez updatu nawet z wyższych wartości PR jak np. strona wpadnie do SI, nie koniecznie musi to być wyzerowanie za karę.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Ja obstawiam i tak, że to się dzieje cały czas, a nie w jednym czasie.

W jednym czasie to oni się zorientowali, że coś się zmieniło, a zorientowali się bo czytali ten temat.

Bardzo możliwe i może inni to mają jak pojawi się post ze zmianami to to zauważają, ale ja te zamiany na swoich domenach zauważył bym raczej jak by były w innych terminach. Zgodzę się, też, że każdego dnia może być zmiana wyzerowanie/wejście dla nówek z n/a na 0, ale nigdy nie zauważyłem (co nie znaczy że tak nie jest, może zbyt słabo się przyglądam zmianom PR) powrotu, czy wzrostu PR w innym dniu, niż ten gdzie jest wzmożony ruch w jakims temacie o PR :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Ja już nie wiem, czy zwracać uwagę na ten PR czy nie? Może mi to ktoś wytłumaczyć bo sam już nie wiem kogo słuchać.

Znajomy napisał mi takie coś, gdy mu powiedziałem, że PR nie ma znaczenia:

przy pozycjonowaniu ma ogromne znaczenie, choć są ludzie, którzy pościli płotkę, że PR już się nie liczy. A wiesz kto to puścił? Najlepsi pozycjonerzy by skrócić konkurencję.

Wiem to od osoby, która zna osobiście jednego z twórców algorytmów Google.

???

suitsquare.jpg.fce55e90692602c9bfcca3e324ebf2be.jpg

Sklep z kolorowymi skarpetkami Nanushki.com | A tu masz części do Enduro Producent części do enduro Enduro7.pl | Garnitury na miarę Suitsquare

@virus - jak do strony przychodzą dobre linki, do często wyskakuje z tego dobry pagerank, a nie "wysoki PR ściąga z kosmosu dobre linki" :sex: Można powiedzieć, ze w pewnym sensie wysoki pagerank jest jakims wyznacznikiem tego, czy Google traktuje strone jako :"zaufaną" (co nie zmieina faktu, ze w topie mogą być i strony z PR n/a).

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Wiem, wiem.

Tylko chodzi o coś takiego, że kupuje sobie domenę np. z PR5 i stawiam na niej jakąś stronkę to przecież ona bez nakładu pracy nie będzie na wysokich pozycjach (no chyba, że na tych, na które wcześniej była pozycjonowana).

Ale i tak thx.

suitsquare.jpg.fce55e90692602c9bfcca3e324ebf2be.jpg

Sklep z kolorowymi skarpetkami Nanushki.com | A tu masz części do Enduro Producent części do enduro Enduro7.pl | Garnitury na miarę Suitsquare

A wiesz kto to puścił? Najlepsi pozycjonerzy by skrócić konkurencję.

Ach ta skłonność Polaków do wierzenia w każdą teorię spiskową :sex:

Wiem to od osoby, która zna osobiście jednego z twórców algorytmów Google.

A wujek mojego kolegi ma znajomego w USA, którego żona zna się ze sprzątaczką w Google. I ona zapewnia, że jednak nie ma znaczenia ;)

Zielony pasek sam w sobie nie da nam pozycji, ale przecież jest pewnym wyznacznikiem mocy strony. Więc mimo warto brać go pod uwagę.

Dzień bez afery na PiO jest dniem straconym :)

small_logo_footer.jpg

Witam

A propo Page Rank. Od 3 lat mam stronę https://www.artmur.com.pl. W wynikach wyszukiwania słów kluczowych zajmuje czołowe pozycje (często pierwsza trójka). Jednak PR mam zaledwie 2. Inne strony, które robiłem później, a w Google są indeksowane słabo, mają PR 3. Czy PR 2 to błąd konstrukcji strony, czy nieodpowiedniego promowania? Czy ma on tak naprawdę znaczenie?

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności