Skocz do zawartości

Page rank update

Fler

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W ostatnich dniach na jednej z moich stronek zrobił się update podstron. Wszystkie co mają odnośniki na głównej dostały pr4. Pierwszy raz coś takiego widzę. Sprawdzacie podstrony czy tylko interesuje was update strony głównej?

Mój rejestracjastron.pl PR4, rok prod 2007, błyskawiczna indeksacja
Wzorowy wzorowy.pl PR4, rok prod 2007, indeksuje od razu

• 2 tygodnie później...

Czy w ogóle zmienia się jeszcze PR? Od updatu w marcu na kilkunastu stronkach nie zanotowałem jakichkolwiek zmian.Bez wzglądu na geolokalizację.Z ciekawości posprawdzałem Trust Rank. W ekstremalnym przypadku strona miała 5,82 ( podstrony 4,4 ) a PR nadal 3 a podstrony 0 .Wajcha im się zacięła?

wszystko o brazylijskiej piłce nożnej - brasfutebol.com

FreshMed - najlepszy stomatolog w Katowicach

Czy w ogóle zmienia się jeszcze PR? Od updatu w marcu na kilkunastu stronkach nie zanotowałem jakichkolwiek zmian.Bez wzglądu na geolokalizację.Z ciekawości posprawdzałem Trust Rank. W ekstremalnym przypadku strona miała 5,82 ( podstrony 4,4 ) a PR nadal 3 a podstrony 0 .Wajcha im się zacięła?

Nie wiem jak sprawdzałeś ten TrustRank ale sądzę, że tego wskaźnika mającego wg. mnie jeden z podstawowych wpływów na pozycję witryny Google otwarcie nie prezentuje, a wszystkie te dostępne na necie kalkulatory to sobie można wsadzić w d.... ;]

tourpages_baner.png

Oczywiście zdajęsobie z tego sprawę.Nie sprzedaję linków więc tak na dobra sprawę PR jest mi obojętny.Ale zastanawia mnie fakt że przez kilka miesięcy domeny na interesujące mnie słowa są w TOP3-5 a PR jak był tak jest.Jakieś zapleczówki które psim swędem dostały PR3 też nadal go mają.Podstrony sa na 1 -2 miejscu na wcale nie tak banalne słowa i niektóre mają PR0 a niektóre n/a . I z n/a jest na topie.Dla mnie może tak pozostac na zawsze.W niczym mi to nie przeszkadza.Ale mimo wszystko sympatycznie jest być "połechtanym" przez jakiegoś gościa mającego wajchę pod reką poprzez wzrost PR.A tu zero pieszczot już tyle miesięcy.

wszystko o brazylijskiej piłce nożnej - brasfutebol.com

FreshMed - najlepszy stomatolog w Katowicach

Zauważyłem, że w 99% przypadków pr nie ma znaczenia dla osób, które po prostu nie potrafią go zwiększyć ;) To tak jak z pieniędzmi - szczęścia nie dają, ale tylko tym co ich nie mają... PR jest ważny chociażby nawet do tego żeby wiedzieć czy zmierza się w dobrym kierunku czy nie. Faktycznie ostatni taki typowy update był naprawdę dawno i sam czekam na niego z utęsknieniem.

@zet76 Pagerank nie ma znaczenia dla osób które tylko pozycjonują strony, bo wiedzą że mogą być top1 z PR=0, a jak sprzedajesz linki na allegro za 2,99 to może mieć znacznie.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

stwor: tu nie chodzi tylko o 2.99 za link, bo zobacz np. w statlinku ile dostaniesz pkt za jedna domene z PR4 pkt, a PR0. W drugim wypadku aby wyjsc na poziom opcji 1 musisz postawic kolo 20 stronek malych, a to tylko jeden z aspektow przydatnosci PR

Co do przytanosci samego pozycjonowania danej domeny to tak jak napisales PR nie wplywa w zadnym stopiu na pozycje.

Stwor, proszę Cię jakie allegro i jakie linki za 2,99 ? ;) Ja mówię o poważnych sprawach i stronach z prawdziwym pr. Dla mnie poważny pr to minimum 5, a tak naprawdę to zabawa zaczyna się od pr6. Przyznam, że więcej nie udało mi się zrobić i chętnie bym sobie o tym poczytał na tym forum jednak tutaj widzę głównie teksty w stylu "pr nie ma znaczenia". Zgadzam się, że na pozycję konkretnie pozycjonowanej frazy nie ma znaczenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności