Skocz do zawartości

Page rank update

Fler

Rekomendowane odpowiedzi

tak jak wcześniej pisałem od kwietnia zrobiłem ponad 20 stronek na nowych domenach i nie było żadnej zmiany pr, a strony linkowane nawet na serwisach z pr6. Zrobiłem też 3 stronki na domenkach z dropped i wszystkie w międzyczasie zanotowały przywrócenie pr na ten sprzed parkingu, dwie z 0 na pr2, i jedna z pr0 na pr4.

Nikt mi nie powie, że od kwietnia był jakiś update. Takie korekty w dół i w górę oczywiście były i są, ale normalnego updatu nie było i cholera wie czy jeszcze będzie.

Mój rejestracjastron.pl PR4, rok prod 2007, błyskawiczna indeksacja
Wzorowy wzorowy.pl PR4, rok prod 2007, indeksuje od razu

• Odpowiedzi 2,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Po ostatnich zmianach przydało by się napisać jakąś nową książkę.

Chociaż jak ostatnio usłyszałem od pewnej znanej firmy, że sami nie wiedzą co ma wpływ teraz na ranking.

unikalna treść, wpisy 2-3 na tydzień, trochę linków i... pr0 ale top 1-5

Właśnie. Ale skoro stare strony mają nanoszone 'poprawki' na page rank (zarówno w górę jak i w dół), a każda nowa (obojętnie jak linkowana) dostaje PR = 0, to może teraz PR ma górny limit podyktowany wiekiem domeny (oczywiście mówie o nowych). Teoria się potwierdzi, jeśli nowe (obecnie) strony za jakiś czas zaczną otrzymywać PR = 1.

Lekkie konstrukcje stalowe na potrzeby budownictwa mieszkaniowego i przemysłowego - projekt, wykonanie, montaż.

Może jest jakiś drugi PR - którego my nie widzimy <lol>

Mam jakieś roczne, żałosne domeny z 15-30 linkami prowadzącymi, mające po PR 1-2 - nawet o to nie zabiegałem (update zeszłej zimy). Od paru miesięcy mam witryny, do których prowadzi 1k linków, z czego sporo to linki dość mocne z innych stron z Pr 1-3 i co? I wszystko stoi na Pr0 :-)

ja nie sądze aby to było tak, że Google uodparnia się na pozycjonerów. Walka na tej płaszczyźnie była i będzie. Oni swoje, my swoje. Powiedzmy sobie wprost, że tak naprawdę powinni nam być wdzięczny, za w wielu przypadkach brudną robotę odstawiamy za nich ;-)

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności