Skocz do zawartości

Page rank update

Fler

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie wiem czy to przypadek ale albo update nadal trwa albo mi coś program szwankuje.

Moja główna strona dostała przy tym updacie kilkanaście dni temu pr2, a dzisiaj strona główna/index.html dostała pr1 a miała 0 jeszcze wczoraj.

Czy u kogoś jeszcze też się coś zmieniło?

Jeżeli szukasz ubranek niemowlęcych znajdziesz je w sklepie https://lencia.pl

Wy dalej o tym Page Ranku???, teraz patrzenie na Page Rank to siara ;):D Zielony pasek nie jest już "trendy" ;)

to po co chwalisz się nim w stopce?:P

hehe, jak to pisałem to właśnie zastanawiałem się kto wpadnie na pomysł, żeby napisać odnośnie stopki :D To nie jest kwestia chwalenia się, osobiście sam nie kieruję się nim raczej, ale zdaję sobie sprawę jak wiele osób nadal przywiązuje do niego wagę. Przyznam, że w specyficznych przypadkach też na niego zwrócę uwagę czasem :P

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

szkoda, bo nie mogę katalogować do niektórych katów ponieważ wymagają wyższy rank od pg0 ehh

To kataloguj domenkę, która ma wymagany PR a po solidnym katalogowaniu zrób 301 :)

Pozdrowienia

Zamiast pisać nikomu nie potrzebne informacje typu "mi skoczyło z 2 na 3", "a mi spadło 5 na 2" - co z tego??, Może lepiej napisać jakieś wnioski!!. Mi spadło "z 2 na 3" ale myślę że to przez...., bo linkowałem z...., bo korzystałem z.... - to będzie znacznie przydatniejsza informacja. Mi też spadła z 4 na 3 i co ??? - kogo to tak naprawdę obchodzi.

Prawdopodobnie przez linki wychodzące - ale nie jestem tego na 100% pewny. Strona nie była jakoś specjalnie linkowana-prawie w ogóle. Treść nie była zmieniana i była zaciągnięta z innych stron. Strona dotyczy pewnego miasta w Polsce. Oprócz Wikipedii strona zawiera treść powieloną z innych serwisów - oczywiście źródło podane. Strona główna miała PR 4, podstrony na których są powielone treści PR wyglądał różnie. Najlepsze jest to że podstronie z 1 zdjęciem (żadnej treści) PR dochodził do 3. Podstrony nie były linkowane z zewnątrz (jedynie linkowanie wewnętrzne). Tak więc myślę ze PR został obniżony za linki wychodzące.

Zapomniałem jeszcze dodać że na innej stronie która jest Worpressem (21,400 podstron)z treścią z zaciąganą z innych stron umieściłem linka do strony głównej i to też chyba miało wpływ na obniżenie PR (tak myślę).

Nie rozumiem czym to się tak ekscytować. page rank to tylko jakaś enigmatyczna liczba, która jest jakims tam wyznacznikiem, ale nie jest wartością samą w sobie. Ważne jaki mamy ruch, jakie zajmujemy miejsca i czy mamy konwersje. Chyba ze ktos życje ze sprzedaży linków :soczek:

Nie rozumiem czym to się tak ekscytować. page rank to tylko jakaś enigmatyczna liczba

PR to tylko liczba podobna do BL, alexa, site... niby nie ma się co ekscytować ale jak wszystkie te liczby wezmiemy pod uwagę to możemy określić wartość strony dla wuja G.

Skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron metodami wyłącznie white seo. Dobrej jakości polski ekogroszek z KWK Juliusz. Klimatyzacja i wentylacja liderseo.de

Co ma większą skuteczność na otrzymanie większego/wyższego page ranku: mniejsza ilość z wyższym PR linków, czy bardzo duża ilość linków z niższymi pr ?

Ktoś to sprawdzał i wie jak to wygląda ?

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

Co ma większą skuteczność na otrzymanie większego/wyższego page ranku: mniejsza ilość z wyższym PR linków, czy bardzo duża ilość linków z niższymi pr ?

Nie ma takiej zależności. To jest zbyt złożony algorytm, by ograniczać to tylko do takich aspektów. Kiedyś tam ludzie robili jakieś pseudo wyliczenia, że link "z takiego PR da nam taki" itp... ale w praktyce okazuje się to bezpodstawne, tak samo jak wyliczenia narzędzi do prognozowania PRu.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Co ma większą skuteczność na otrzymanie większego/wyższego page ranku

Nie idzie tego tak ując ponieważ posiadam stronę z 53 linkami z tematycznych katalogów stron i ma PR4... a mam stronę z 40K BL i ma PR1 :)

Tak więc jeśli coś ma większy wpływ to chyba raczej stawiałbym na tematyczność ,a nie ilość BL.

Skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron metodami wyłącznie white seo. Dobrej jakości polski ekogroszek z KWK Juliusz. Klimatyzacja i wentylacja liderseo.de

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności