Skocz do zawartości

Page rank update

Fler

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Nie rozumiem czym to się tak ekscytować. page rank to tylko jakaś enigmatyczna liczba, która jest jakims tam wyznacznikiem, ale nie jest wartością samą w sobie. Ważne jaki mamy ruch, jakie zajmujemy miejsca i czy mamy konwersje. Chyba ze ktos życje ze sprzedaży linków :)

Albo posiada katalog stron ;> Wiadomo, że ludzie trafiają w to miejsce głównie poprzez spisy katalogów (plus dodawarki bazujące na tych spisach), w których jest różna możliwość filtrowania. Ta enigmatyczna liczba, którą się nie ma co ekscytować jakimś cudem jest głównym, albo jednym z ważniejszych, kryteriów wyszukiwania katalogów w celu dodania wpisu. Od momentu jak zamiast 0 pojawiła się 4 w moim katalogu, dosłownie z dnia na dzień, kilkukrotnie wzrosła ilość wpisów do moderacji.

Wniosek jest taki, że PR ma żadne praktycznie znaczenie w przypadku różnego rodzaju serwisów, tak jak pisałeś, ale są też specyficzne miejsca gdzie wzrost tego wskaźnika daje dużego kopa. Także jedni się ekscytują a inni nie xD

Blastowanie jest dobre na wszystko, nawet na przeziębienie ;P

Potwierdzam. Jak jesteś przeziębiony to warto się porządnie 'nablastować' - wirus grypy nie chwyta.

Oczywiście pamiętać należy, że po blastowaniu lepiej nie prowadzić pojazdów mechanicznych :D

Lekkie konstrukcje stalowe na potrzeby budownictwa mieszkaniowego i przemysłowego - projekt, wykonanie, montaż.

Czyli ,że co? Wraz ze zmianą algorytmu wyszukiwarki zmienił się algorytm PR ? Nie ilość i moc linków tylko tematyczność ?

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Z tym blastowaniem to jest coś na rzeczy. Ostatnio chorowałem na grypę, lekarka zapisała mi antybiotyk, jadłem go parę dni i nic, w końcu mama ze szpitala przywiozła mi super extra skumulowaną dawkę jakiegoś leku co się podobno raz w tygodniu stosuje i .... na drugi dzień byłem jak nowy :)

• 2 tygodnie później...
Czyli ,że co? Wraz ze zmianą algorytmu wyszukiwarki zmienił się algorytm PR ? Nie ilość i moc linków tylko tematyczność ?

Wszystko by na to wskazywało, bo kiedy strony z linkami tematycznymi dostają PR4 przy < 100Bl ,a strona która ma ponad 40K BL z wszystkich źródeł w znakomitej większości nietematycznych dostała PR1 to trudno nie zauważyć że tematyczność linków ma swoje znaczenie w wyliczaniu PR.

Skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron metodami wyłącznie white seo. Dobrej jakości polski ekogroszek z KWK Juliusz. Klimatyzacja i wentylacja liderseo.de

Zależy to również od tego ile było treści na stronach, czy były unikalne, jakie linki, na jakich serwerach były itd. poza tym może masz PR0 ponieważ Google jeszcze dla tej strony nie zindeksowało PR. Ale tematyczność linków na ogromny wpływ na PR.

Skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron metodami wyłącznie white seo. Dobrej jakości polski ekogroszek z KWK Juliusz. Klimatyzacja i wentylacja liderseo.de

podałem jeden przykład a mam takich wiele, wspomniane stronki są na takim samym skrypcie, są to sklepy więc treści unikalnej brak-tematyczność nie ma znaczenia(w kontekście przyznawania pr), gdyby tak było żaden spam linkowany scrapeboxem i publikerem nie dostałby pr

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Ale tematyczność linków na ogromny wpływ na PR.

@Liderseo

Często czytam Twoje wypowiedzi, raz się zgadzam, raz nie:);

ale uprzejmie proszę o podanie choćby jednego realnego dowodu na powyższe twierdzenie.

Bardzo bym chciał by tak było, lecz wszystkie moje testy udowadniają ze tematyczność nie ma najmniejszego wpływu na PR; proszę wyprowadź mnie z błędu, będę wdzięczny.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności