Skocz do zawartości

Page rank update

Fler

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Domena z filtrem dostaje pr 3. Pierwszy raz coś takie mnie spotkało. Najpierw myslalem ze dostalem ułaskawienie ale filtr jest dalej na wiekszosc fraz a pr na 3.

Nie ma bezpośredniego powiązania pomiędzy PR a pozycją strony w SERP, a zatem nie ma też powiązania pomiędzy PR a ewentualnymi filtrami.

Wydaje mi się, że algorytm na PR mógł ulec zmianie. Wskoczył mi dziś z 3 na 5, mimo że ostatnio praktycznie nie linkowałem. Nie wykluczam, że mógł przyczynić się do tego mały, niewinny blaścik.

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

dokładnie, to samo, raczej korekta.

Skuteczne pozycjonowanie w google to podstawa reklamy w internecie.

Dobre pozycjonowanie Białystok to skuteczny traffic.

Najlepsza reklama w internecie to pozycjonowanie stron w google.

Ale tematyczność linków na ogromny wpływ na PR.

@Liderseo

Często czytam Twoje wypowiedzi, raz się zgadzam, raz nie:);

ale uprzejmie proszę o podanie choćby jednego realnego dowodu na powyższe twierdzenie.

Bardzo bym chciał by tak było, lecz wszystkie moje testy udowadniają ze tematyczność nie ma najmniejszego wpływu na PR; proszę wyprowadź mnie z błędu, będę wdzięczny.

Tez moge potwierdzic ze rowniez tematycznosc ma wplyw na przekazanie PR.

Bo to ( jak to pewien pan w TV mowil) "po trosze" chodzi o przekazywanie zaufania tzw. trust rank w obrebie swoje tematyki lub "rodziny". A co moze lepiej przekazac trust jak nie witryna z tej samej branzy lub linkowanie miedzy wlasnymi stronami?.

Malo tego , ostatnio doszedlem do wniosku ze SERPs z PR nie jest tak latwo przekazac rownoczesnie.

Tzn. ze albo witryny sa "spowinowacone" i przekazuja sobie PR bez SERPs, albo nie laczy je nic i jest to "czysty glos przy urnie" czyli pomocny w SERPs ale nie dajacy wzrostu PR.

Jest to tylko moja wlasna obserwacja powstala na podstawie posiadania wlasnych stron z page rank od 4 do 7 wlacznie. Wiec jest to tylko tzw. obserwacja wewnetrzna. Tzn. linkujac wlasne strony bez problemu " produkuje PR5, niestety widze ze nie idzie z tym w parze wzrost pozycji.Cos za cos.

Stąd tez czesto strony z niskim PR( czytaj. linkowane z niezaleznych zrodel/IP itd) sa w topie i odwrotnie.

Na podobnej zasadzie blast z beznadziejnie niskich ( PR=N/A)profili daje kopa co potwierdza ze w SERRPach PR nie ma takiego znaczenia a jakosc mozna nadrobic iloscia.

Zdaje sobie natomiast sprawe z sytuacj kiedy link z autorytatywnej strony przekaze rownoczsnie PR jak i tez da kopa w wynikach.Musiala by to byc oczywisciwe mocna autorytatywna branzopodobna witryna z poza "rodziny", w przeciwnym przypadku zgodnie z tym co juz pisalem tylko PR bedzie przekazany.

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

Za duzo rozmyslacie a za malo dzialacie, jesli stawiacie na tematycznosc to tylko jesli chodzi o frazy ktore potrzebuja wielkich zasobow finansowych aby w ogole wejsc w top10, wowczas: tematycznosc, on-site-seo, heading tags itd maja duze znaczenie, dla mniejszej konkurencji, aby wypozycjonowac sie na dobra pozycje wystarcza linki, nawet perfekcyjnie napisana strona przez seo-copywritera i zakodowana przez porzadnego kodera ktory trzema sie zalecen Google bedzie nizej w wynikach od strony ktora ma wiecej linkow i rownie dobry kontent a nie zoptymalizowanej.

Dzisiaj się tak zastanawiam mam katalog z PR3 ,a kilka wpisów nie dopalanych zewnątrz ale posiadających link na każdej podstronie katalogu ma PR4... widać że Google jest naprawdę nieprzewidywalne :)

Skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron metodami wyłącznie white seo. Dobrej jakości polski ekogroszek z KWK Juliusz. Klimatyzacja i wentylacja liderseo.de

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności