Skocz do zawartości

Page rank update

Fler

Rekomendowane odpowiedzi

Ja natomiast najwięĸszy wzrost pr zauważyłem na podstronach. Na jednym ze sklepów pr spadło z pr4 na pr3 na stronie głównej ale na kilku podstronach skoczyło z pr0 do pr4. Reszta podstron to pr1 - pr3. Wcześniej miały od 2 lat pr0.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

• Odpowiedzi 2,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wybaczcie, że sypię wam tu linkami, ale zauważyłem coś dziwnego.

Dla forum, które chciałem pozycjonować (chelseaforum.pl - właśnie otrzymałem PR=3) stworzyłem pseudo-zapleczówkę, którą przestałem się opiekować już od jakiegoś roku. Po prostu uznałem, że nie ma większego sensu ładowania w nią tekstu i zająłem się pisaniem na forum. Z zapleczówki została sama strona główna z buttonikiem do ww. forum. Zresztą sami zobaczcie: www.big4.ugu.pl - Co ciekawe dzisiaj PR skoczył z 0 do 2? Stronę przez chwilę katalogowałem, ale już od roku nie ma żadnej podstrony :) Co te Google wymyśla?

To jakis jeden wielki walek, sprawdzilem kilka zapleczowek.. blogi po pare postow, nie linkowane do tego maja 2 miechy i skok z pr0 na pr3 a jedna zalapala pr4, a w teorii te strony nie mialy prawa dostac pr1, wiec cos jest nie tak, i nie zdziwie ze jak jutro wroci wszystko do normy czyli do pr0 :)

Mi się też wydaje że będzie koretka.

Same zmiany na +

z 2 na 3 + większość działów na forum dostało pr 2-3 więc fajnie.

z 0 na 2

z 0 na 1

z 0 na 1

z 0 na 1

Teraz czekam na korektę i spadki bo kilka zmian nie jest do końca zrozumiałych.

Jeżeli szukasz ubranek niemowlęcych znajdziesz je w sklepie https://lencia.pl

Po analizie PR swoich domen pierwsze wnioski:

- domeny docelowe, linkowane starannie i "bezpiecznie", praktyczny brak linków wychodzących - PR w miejscu lub minimalne zmiany

- domeny linkowane scrapebox'em, rumakiem, itp - najczęściej spadki lub wyzerowanie

- domeny niezaindeksowane po przechwyceniu - PR wyzerowany

- zaplecza blogowe wordpress.com vs. blogger, linkowane podobnie, na różne sposoby - wordpressy raczej ładnie do góry, blogery w miejscu lub minimalnie w górę. Czuć że google raczej wykorzystuje informacje o ruchu i zapleczom pod boty u nich PR nie rośnie

- PR wzrósł nawet niektórym częściowo zafiltrowanym domenom

- nie zaobserwowałem mocy mediów społecznościowych

- potwierdzony eksperyment że z fakePR można zrobić prawdziwy - na domenie nie mającej ani jednego linka przychodzącego, pusta domyślna strona apache od ok. 3 tygodni

- i najciekawsze: spamy pod swl, gotlink i e-weblink - w większości znaczne wzrosty. Nawet 0 na 4. Strony po kilkanaście linków wychodzących każda, linkowane tylko z tych systemów - czyli rotacja, bez ani jednego linka stałego. Prawdopodobnie zmiany wymuszane w tych systemach (mniej wychodzących, więcej BL) przynoszą jakieś efekty przynajmniej w tym zakresie

@vardess podobnie i ja zauważyłem że przy linkowaniu rotacyjnymi pr wzrósł przy czym nie było praktycznie ani jednego linka stałego :) według mnie będzie korekta za jakiś i wszystko wyrówna

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

po prostu teraz dla Google liczy się... jakość :)

Też same wzrosty nawet na bardzo średnich zapleczach z kilkunastoma linkami z OmniAdda. Poczekamy kilka dni i się zobaczy.

Robię ruch w IF.PL - SEO na dużą skalę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności