Skocz do zawartości

Page rank update

Fler

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Bo PR liczy się dla domeny jako wartości ale nie liczy się jako pozycjonowanie anchorami.

Czyli ja mogę mieć 500 backlinków i 50 anchorów "cycki" reszta inne i PR 4, ty mozesz mieć PR 1 i 200 baclinków w tym 150 anchorów "cycki" i w topach bedziesz wyżej.

Co nie znaczy, że wartość backlinków i wartość domeny jest większa u ciebie.

Z jakiegoś powodu spadło na pewno i uważam, że z powodu linków przychodzących.

A u mnie na stronie klienta, gdzie serwis klienta działa od pół roku , PR wskoczył od razu na 3. Wynika to z faktu pozyskania dobrych linków od stron z jeszcze większym PR.

Jaki morał z tego dla klienta ?

Mianowice, klient bardzo zadowolony :)

Marketing Internetowy dla małych i średnich firm. https://visomedia.pl

U mnie po update spadek z 2 na 1 :/ Może PR nie ma istotnego znaczenia ale jednak jakoś tak człowieka buduje gdy jest wysoki, hehe :)) Tak czy siak w serpach zmian nie odnotowałem.

Podejrzewam że spadek PR w moim przypadku spowodowany jest stałą utratą backlinków którą zauważam od początku roku (screen ilości backlinków z tego roku).

Czy ktoś może domyśla się jaka może być przyczyna skoro zawsze robiłem ręczne pozycjonowanie, żadnych programów typu Adder itp. Działania nieuczciwej konkurencji?

img.jpg

Czy pozostali którym siadł PR też odnotowywali ostatnimi czasy straty backlinków ?

To wygląda na rotacyjny swl. Wygeneruj sobie darmowy raport dla swojej strony, przejrzyj kilka stron, których nie kojarzysz i zobacz czy co odświeżenie wyświetlają się na nich inne linki (często w stopce), jeżeli tak to musisz zablokować domenę w popularnych swl. Jak nie ma spadku w serpach, to spadek pr nie powinien Cię w ogóle interesować, PR Twojej strony nie powinien mieć dla Ciebie zupełnie żadnego znaczenia poza kilkoma przypadkami (sprzedaż linków, bonusy w swl, katalog stron etc).

Sprawdziłem kilka backlinków w ahrefs no ale dzienny limit mnie ogranicza w dokładniejszym ich prześledzeniu. Z tego co wstępnie zauważyłem są to jednak zwykłe katalogi stron i dosłownie kilka z nich jest oparte na linkach rotacyjnych (strony typu webnamelist czy listofdomain (rankingi alexa)). Przyczyna chyba leży gdzie indziej bo był spokój i gdy pojawił się w styczniu update algorytmu, wszystko nagle zaczeło lecieć jak na wykresie (22 stycznia). Potem poprawka pingwina z początku października i powtórka z rozrywki. ehh...

dzienny limit mnie ogranicza

Jeśli to Twoja domena, pełny raport pobierzesz za darmo.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

To wygląda na rotacyjny swl

Za małe skoki na rotacyjny swl.

Przyczyna chyba leży gdzie indziej bo był spokój i gdy pojawił się w styczniu update algorytmu, wszystko nagle zaczeło lecieć jak na wykresie (22 stycznia). Potem poprawka pingwina z początku października i powtórka z rozrywki. ehh...

Przyczyna leży w linkowaniu z badziewiastych stron (katalogów, precli (?)), które dostały karę a Ty spadki.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jeśli to Twoja domena, pełny raport pobierzesz za darmo.

o jaaa głuuupi :) Wogóle nie zauważyłem wcześniej tych buttonów 'SEO REPORTS' 'BACKLINKS REPORTS' 'LABS' itd.

Dzięki ;)

Przyczyna leży w linkowaniu z badziewiastych stron (katalogów, precli (?)), które dostały karę a Ty spadki.

Ciężko powiedzieć czy to akurat wina precli. Faktycznie jakiś tam "pakiecik" w 2012 kupiłem, ale nie było tego 1000szt. (różnica backlinków od stycznia do teraz). Może 100 - 150. A na katalogi uważałem - "badziewiastych" jest/było raczej niewiele :/

Nic, pozostaje dalej pozycjonować i zapisywać co się robi. Może dojdę w końcu z kąd pochodzi ten szkodnik który psuje Pagerank :)

ale nie było tego 1000szt. (różnica backlinków od stycznia do teraz)

Sorry za błąd, różnica oczywiście 400, a nie 1000 :) Tak czy inaczej - sporo za dużo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności