Skocz do zawartości

Problem z 1000 zapytań o nieistniejące pliki

Rekomendowane odpowiedzi

Nie widziałem gdzie moje zapytanie zamieścić zdecydowałem się na ten dział.

Mam problem „z zapytaniami do strony”. Posiadam stronę do której bardzo dużo jest zapytań o pliki nawet które już nie istnieją <najczęściej przez CHINCZYKOW>. Mój administrator na którym mam stronę denerwuje się ponieważ przekraczam przeznaczony % użycia serwera. Problem wygląda następująco IP x.x.x.x zapytuje o plik X (który nie istnieje lub istnieja) 10x na sekundę czyli powoduje zapytanie do serwera i to takich IP jest sporo. Zostały one już zablokowane w moim .htaccess ale to i tak nie pomaga ponieważ blokowane IP i tak zapytuje do strony wyskakuje „błąd zakaz dostępu”.

Co z takim fantem można zrobić? Czy jest na to jakieś rozwiązanie?

Myślałem o zamieszczaniu plików na innym serwerze a samej strony na innym ale nie wiem czy to coś pomoże. Czy może przebudowa strony?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności