Skocz do zawartości

Blogi, precle - indeksacja podstron

ap_seo

Rekomendowane odpowiedzi

Adamie, myślałem o podlinkowaniu wewnętrznym kolejnych stron kategorii. Jest nieco zabawy z przerobieniem spraw technicznych, ale jest to możliwe. Jeżeli chodzi o wpadanie do SI to ja zauważyłem, że najczęściej lecą tam strony, które są naprawdę kiepsko podlinkowane wewnętrzne no i oczywiście sugerują pewne podobieństwo.

Ja zdaję sobie sprawę z wyjątkowości webbestu i dlatego postanowiłem do niego nawiązać. Gdybyś jednak zaczął blokować archiwa czy kategorie, uważam że mógłbyś wycisnąć jeszcze więcej mocy - tym bardziej, że większość dodających strony do Twojego serwisu linkuje bezpośrednio wpisy. A to rozkłada się na wszystkie dodane tagi, kategorię i archiwa - a gdyby mogło rozłożyć się tylko na tagi, ewentualnie tylko na kategorie? :D

Ale prawda jest taka, że ile stron tyle możliwości, albo i jeszcze więcej. Warto za to gdybać i eksperymentować :(

Ja na przykład na swoim puknij.net puszczam tylko tagi, ale mimo wszystko nie dorobiłem tam optymalizacji wewnętrznej - gdy go zakładałem nie miałem jeszcze takiej wiedzy jak obecnie :(

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

No może archiwa są zbędne tym bardziej, że wszystkie są do siebie bardzo zbliżone szczególnie tytułami i to rzeczywiście najsłabsza część nawigacji, ale tagi i kategorie to moim zdaniem minimum, z tym że na webbest ja wyświetlam tylko najpopularniejsze tagi, właśnie żeby nie zrobić śmietnika w site, pojedyncze w ogóle nie są wyświetlane, chociaż właściwie nie wiem czy to lepiej czy gorzej - pod względem generowania ruchu.

Co do wewnętrznego linkowania stron pagowanych, no to właśnie plugin page navi poprawia linkowanie tych stron, bo zmienia linki następna/poprzednia na system liczbowy - << 1 2 3 4 5... >> ale w praktyce mam to na kilku stronach na wp i wiele w sumie nie daje jeśli chodzi o SI.

Jeśli chodzi o podlinkowywanie wpisów, to wg mnie wbrew niektórym teorią, linki zew i wew są oddzielnie traktowe i w tych teoriach o rozkładzie PR jest bardzo dużo spekulacji.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności