Skocz do zawartości

Można wywalić końcówkę .html?

Rekomendowane odpowiedzi

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^napisy-reklamowe.pl(.*) [NC]
RewriteRule ^(.*)$ https://www.napisy-reklamowe.pl/$1 [R=301,L]
RewriteRule ^index\.html ./ [R=301,L]
RewriteRule ^cennik\.html ./cennik [R=301,L]

Mogę prosić o jakąś podpowiedź co robię nie tak?

niby przekierowuje na /cennik ale po przekierowaniu wyskakuje 404 :D

RewriteEngine On
rewriteRule ^//([^-]*)//$ $1.html

Spróbuj tego, zasada jest prosta z adres strona.pl/ciąg-znaków/ musi zamienić na ciąg-znaków.html.

W razie czego poszukaj w G tutoriali (pamiętaj, że "/" to znak specjalny, więc trzeba go poprzedzić drugim "/")

https://www.sprawnymarketing.pl/artykuly/mod-rewrite/

Kiedys robilem strone i zapomnialem w menu z kategoriami dopisac .php, a nazwa pliku to "nazwa-dzialu.php". O dziwo dzialalo i wygladalo jak przyjazne linki. Pewnie taka konfiguracja serwera, bo efekt nie byl zamierzony i nie grzebalem nic w .htaccess.

Tak, miałem to samo, bodaj w Agnat tak mają o ile dobrze pamiętam.

Tanie strony www szybko i profesjonalnie ;)

Stanko1988,

Fajnie jest dodawac rozwiazanie problemu do takich watkow. Bardzo irytuja mnie watki rozpoczynane przez inteligentnych ludzi, ktorzy postepuja samolubnie tak jak ty postapiles- nie podajac rozwiazania.

Twojego ostaniego posta odbieram tak:

No go**o mi pomogliscie, ale jestem prze-chooj i dalem sobie rade sam. Jak ktos potrzbuje tego rozwiazania niech skorzysta z google. Jak bede cos jeszcze potrzbowal to na pewno to zajrze. tymczasem nara.

Po to by watek ten mial jakis sens podaje moje rozwiaznie tego problemu (dla plikow z koncowka ".html" :

Options +FollowSymLinks

Options +Indexes

RewriteEngine On

RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-d

RewriteRule ^([^\.]+)$ $1.html [NC,L]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności