Skocz do zawartości

Filtr w MSN?

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem najpierw 1 potem 3 miejsce w MSN na >2M wyników i nagle strona zniknęła z wyników na to wyrażenie. Co ciekawe na słowo będące częścią tamtego i dające więcej wyników >7M jestem nadal na 13 poz. Na kombinacje wyrażenie + inne słowo strona ma przeważnie wysokie pozycje (mało wyników). Miał już ktoś taki przypadek?

Wróciło na 3 msce ;) za to spadło trochę na trudniejszą frazę, no ale to chyba normalna działalność konkurencji. Za to ilości linków MSN pokazuje z dnia na dzień zupełnie inne. Może wynikło to faktycznie ze znacznie mniejszej mojej aktywności w dodawaniu linków, tylko dlaczego na wyrażenie bardziej konkurencyjne nie zanotowałem takiego efektu? Nie stosuje systemów wymiany (jeszcze nie).

• 8 miesięcy temu...

Z obecnych obserwacji MSN nie ma filtrów, natomiast jest podwójnie czułe na wzrost/spadek (a nie ilość) ilości linków. Może zahamowałeś przyrost, wyszedłeś z systemu, lub strony konkurencyjne zaczęły się pozycjonować?

Pozdrawiam, J.

To było dawno a jak jest teraz według waszych obserwacji bo mnie się wydaje że chyba filtry się pojawiły (a przynajmniej ja w nie wpadłem - strona była na 1 miejscu potem wyleciała główna ma 2 tyg. teraz wróciła ale praktycznie witryna nie pojawia się w wynikach na żadne słowo ....czasem tylko na jakieś nietypowe uda mi się ją znależć na xxxx strone z wynikami.

pare dni temu w msn duzy update wiec moze to dlatego :-)

I kolejne moje dzieło :D z pierwszej strony (jeszcze wczoraj) wyleciało w kosmos - niby jest w indeksie msn-a ale trudno znaleźć słowo na które by się pokazała - pop..ć ich ten update - dam sobie spokój narazie bo nie wiem co jest - żadnego spamu - linki z katalogów ale bez przesady - w indexie od paru lat (i to w czołówce) i takie filtry można dostać.

O k..a :angry: może znalazłem powód - chyba niestety msn wyczaił iż redaktor dmoza (bez mojej wiedzy)pozmieniał mi format adresu w stronkach (zauważyłem po opisie - bo przestał się z ten z DMOZU wyświetlać) - dla tej szukajki strony po prostu zostały wyj...e z katalogu. Taki to urok bycia w tym, katalogu :angry:

DOPISANO po 3 dniach :rotfl:

....może taka ciekawostka raczej głupota ale kto wie....... po tym jak moja 2 strona wyleciala w kosmos postanowilem dla jaj napisać do chłopaków z msn-a :) użyle do tego tego linku z ich wyszukiwarki :"Nie uzyskano oczekiwanych wyników? Pomóż nam udoskonalić wyszukiwarkę." wiem że pewnie po angielskiemu powinienem im nawrzucać ale z tym u mnie krucho wiec korzystając z okazji że akurat fraza na moje strony jest raczej rzadka ;) spytałem się delikatnie (jako urzytkownik rzecz jasna a nie autor) dlaczego wpisując "to i to" :D w wynikach waszej wyszukiwarki nie ma stron (i tu podałem linki) i...może to zbieg okolicznosci ale wieczorkiem o 20 strony przetrzepał robot msna a dziś koło 9 pojawiły sie znowu w indeksie całkiem wysoko (prawie tak jak poprzednio)i do tego z wszystkimi podstronami . Co prwada w Live.com jeszcze ich nie ma ale mam nadzieję że jutro się już znajdą. Dziwne to trochę....... ;)

• 3 miesiące temu...

<lol> czyli jak boty się objają to poskarzyć i przyjdą :P

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności