Skocz do zawartości

Błąd w mapie witryny - prośba o pomoc

simmon22

Rekomendowane odpowiedzi

Adres mapy jest dobrze podany.

Wyświetla się taki komunikat:

Napotkaliśmy błąd podczas próby dostępu do tej mapy witryny. Sprawdź, czy mapa witryny jest zgodna z naszymi wymogami i można do niej uzyskać dostęp w podanej lokalizacji, a następnie prześlij ponownie.

Adres mapy jest dobrze podany.

Wyświetla się taki komunikat:

Napotkaliśmy błąd podczas próby dostępu do tej mapy witryny. Sprawdź, czy mapa witryny jest zgodna z naszymi wymogami i można do niej uzyskać dostęp w podanej lokalizacji, a następnie prześlij ponownie.

Mam ten sam problem od czwartku. Czasami dla urozmaicenia wywala komunikat, że mapa wygląda jak html. Co jest kompletną bzdurą.

• 4 tygodnie później...

Nie bede tworzyc nowego tematu, bo tematyka podobna..... blad mapy witryny

robilem juz na 2 generatorach, i wklejałem te dwie rozne mapy do swojego ftp ... :/

dostep do mapy witryny nastepujacy, co w niej jest zle ze blad wysyakuje .......?

moje sitemap

bledy nastepujacego typu raz taki a raz taki :

Brakujący tag XML

Tego wymaganego tagu brakuje. Dodaj go i prześlij ponownie. 9 linia

Prosze o pomoc

czy jest sens dodawania tej samej mapy w nadzieji na zbawienie google ? ze w koncu "zatrybi" ta sitemap ?

Czyli generalnie ta sitemap jest dostepna ? czyli komunikat google ze nie jest dostepna to z xxxx jest wyciagniety ?

ok zmienilem na mape z tego xml-sitemap.com tam niema tych amp... ale tej mapy tez wczesniej nie chcialo widziec w google

ok z czasem sam sie problem rozwiazal .... hmm bez wlasnej ingerencji ... dodawac dodawac do skutku mape az zatrybi. jedyna rada.

Wykorzystując temat też mam problem z potwierdzeniem sitemap'y. Pokazuje mi się taki błąd:

Niezgodność ścieżek

Wykryliśmy, że Twoja mapa witryny została przesłana przy użyciu ścieżki adresu URL zawierającej prefiks www (na przykład https://www.przyklad.com/sitemap.xml). W adresach URL podanych w pliku mapy witryny prefiks www nie jest natomiast stosowany (na przykład https://przyklad.com/mójplik.htm).

Adres do sitemap:

https://decoupageforum.pl/sitemap.xml

Ja też mam mapę podaną z www i w mapie są strony z www i nie ma problemu.

Może masz w narzędziach dla webmasterów ustawione preferowane używanie z www lub bez a w mapie na odwrót i dla tego się gryzie?

Jeśli to nie to to pewnie po prostu google jak zwykle ostatnio coś nie do gońca działa, spróbuj za jakiś czas znowu przesłać mapę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności