Skocz do zawartości

Filmowisko.net zamknięte przez policję

KNS

Rekomendowane odpowiedzi

a jaka strona o takiej tematyce usunie?

Z tego co się orientuję, na pebie nie uświadczysz "automapy" -> wyraźnie jest gdzieś napisane, iż tego nie wolno publikować na forum w związku z jakimś tam porozumieniem z jej producentami... (tak mi się kiedyś trafiło, jak szukałem porównania map do nawigacji)

Spółki | Prawo | Sąd

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mam podobny serwis filmowy...

Mam zacząc sie bac ??

Na szczęscie je ocziwiście nie jestem taki głupi zebym sam wrzucał filmy na strone..:)

A za samo posiadanie takiej strony grożą jakiej kary ?

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

OdSiebie zostało zamknięte tylko i wyłącznie dlatego ze nie wywalili jakiś materiałów z serwera.

Pewnie w tym przypadku było tak samo.

Możliwe, że ktoś pisał zażalenia do abuse i tyle.

Polskie wsparcie serwerowe i komputerowe - Outsourcing IT, instalacje smarthome i sieci komputerowe. Poznaj nasz Blog z nowinkami IT oraz najlepsze darmowe oprogramowanie RustDesk do zdalnego dostępu.

Wystarczy jak kolega napisał wyżej prośba o usunięcie materiałów naruszających prawo autorskie bezpośrednio od artysty, ewentualnie osoby przez artystę upoważnionego i brak reakcji na nią. Wtedy z miejsca można iść do sądu. Chomiki i te inne usuwają jeżeli coś zostanie zgłoszone i dlatego mają się nieźle.

Takie wnioski wysnuwam z ostatnich obserwacji tego tematu.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Co do hostingowania w Niemczech Polska policja już ma z nimi układy tak jak to było z napisy.org

Polskie wsparcie serwerowe i komputerowe - Outsourcing IT, instalacje smarthome i sieci komputerowe. Poznaj nasz Blog z nowinkami IT oraz najlepsze darmowe oprogramowanie RustDesk do zdalnego dostępu.

Takie akcje nie dzieją się przez przypadek. Ktoś składa formalne zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa, uzasadnia jakiego czynu dopuścili się twórcy serwisu, prokuratura wszczyna postępowanie i rusza machina.

advokat możesz powiedzieć konkretnie w jakim momencie jest popełnienie przestępstwa przez taki serwis? Bo sam fakt, że on istnieje chyba przestępstwem nie jest, prawda?

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

A tak przy okazji, w świetle polskiego prawa jeśli ściągnę film, czy muzykę mam 24h na jej usunięcie. Ale z tego co się orientuje mogę sobie przegrać na płytkę i posiadać kopię do własnego użytku i to legalnie. Tak samo gdzieś słyszałem że jeśli ściągnę od kumpla i udowodnię że go znam nie mają prawa się przyczepić o piractwo bo posiadam to od osoby którą znam osobiście. A obydwa serwisy udostępniają tylko miejsce na linki, a nie same materiały.

Sam się zastanawiałem nad podobną stroną ale właśnie przez polskie prawo, boję się to zrobić.

Darmowy katalog stron internetowych Katalog stron - Jogurcik

A tak przy okazji, w świetle polskiego prawa jeśli ściągnę film, czy muzykę mam 24h na jej usunięcie. Ale z tego co się orientuje mogę sobie przegrać na płytkę i posiadać kopię do własnego użytku i to legalnie. Tak samo gdzieś słyszałem że jeśli ściągnę od kumpla i udowodnię że go znam nie mają prawa się przyczepić o piractwo bo posiadam to od osoby którą znam osobiście. A obydwa serwisy udostępniają tylko miejsce na linki, a nie same materiały.

Sam się zastanawiałem nad podobną stroną ale właśnie przez polskie prawo, boję się to zrobić.

Co do 24 godzin to za dużo się naczytałeś na warezach. Nigdzie nie jest napisane że masz 24 godziny i jest legal a potem już nie.

Możesz pobierać pliki muzyczne, filmy, obrazy i inne dzieła "artystyczne" nie możesz za to pobierać plików które są programami z ominiętymi zabezpieczeniami.

Łamanie przepisów co do legalności wychodzi dopiero wtedy gdy udostępniasz i tutaj nie ma różnicy czy to jest muzyka czy film czy program.

Co do warezów umieszczanie linków jest przestępstwem bo jesteś pośrednikiem dzięki któremu inni mają możliwość pobrania owej korzyści materialnej twórcy.

Inaczej mówiąc jesteś paserem. Co do paserstwa też jest sporo paragrafów.

Co do :

Tak samo gdzieś słyszałem że jeśli ściągnę od kumpla i udowodnię że go znam nie mają prawa się przyczepić o piractwo bo posiadam to od osoby którą znam osobiście

z tego co wiem to możesz udostępniać to tylko i wyłącznie wśród rodziny a nie znajomych.

Co do ostatniego nie jestem pewien na 100%

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności