Skocz do zawartości

Jak popularyzuje się dobry serwis

Rekomendowane odpowiedzi

Załóżmy że mam dobry serwis doradczy - finansowy. Porady, itp. Jest jeszcze mało znany, ale oto np. udaje mi się dotrzeć na TOP3 na trudne i popularne słowo kluczowe, np. "kredyt". Czyli, na pewno mam już wiele odwiedzin z Google. Jednak serwis jest dobry i liczę na wejścia także z innych źródeł. Na jaki procent takich odwiedzin spoza Google mogę liczyć np. za pół roku, za rok po wbiciu się na TOP3? Nie mówmy tutaj o zadowolonych powracających, ale o nowych użytkownikach. Wiem, linkowanie naturalne się zacznie, ten i ów wstawi linka na forum w jakimś wątku, czasem ktoś na swojej stronie, ale nie przesadzajmy, tylko realnie - ile takich linków pojawi się, 5, czy 50, czy 500? Co jeszcze będzie się działo, co sprawi że wejścia tylko z Google (w tym także z długiego ogona) nie będą jedynymi, które się liczą? Czy Jadzia powie w pracy Ani że mój serwis jest O.K. i poda jej jego adres? Kolega prześle mailem innemu koledze linka? Czy procent odwiedzin spoza Google może stać się wyższy niż z tej wyszukiwarki?

Przy tej tematyce nie liczyłbym na odwiedziny inne niż z googla. Pomijam fakt że bycie w TOP 3 na "kredyt" w zupełności wystarczy ;)

Dlaczego? Porady nie tylko co do wyboru oferty ale też np. dla zadłużonych pożyczkobiorców, co do szans na otrzymanie kredytu albo pożyczki (przy istniejącym zadłużeniu), itp. A im więcej tym lepiej nie ma że "wystarczy". :)

Mam kilkanaście serwisów finansowych, na jednych są fajne porady na innych nie i generalnie cały ruch pochodzi z googla. Jeżeli pan Kowalski nie może dostać kredytu to szuka w internecie a nie pyta kolegów w pracy, żeby nie narazić się na kpiny że jest w BIK`u itd. itd.

Jeżeli potrzebuje porównać kredyt to w googla wpisze porównanie kredytów, ewentualnie zapyta kolegę w pracy, ale ten i tak mu poleci co najwyżej sprawdzonego pośrednika kredytowego a nie Twoją stronę.

Generalnie jeżeli long taile będziesz miał wypozycjonowane będziesz miał ruch, jeżeli nie to na taką tematykę uważam że bardzo mało osób wejdzie z polecenia, na linki naturalne zupełnie nie licz (ale dlaczego pozostawię dla siebie).

wszystko zależy od prowadzenia serwisu i rozgłoszenia oraz jego przydatności dla ludzi.

ciężko stworzyć oryginale rady w tej materii, tematyka którą ktoś interesuje się raz na jakiś czas, często raz w życiu

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

Mam kilkanaście serwisów finansowych, na jednych są fajne porady na innych nie i generalnie cały ruch pochodzi z googla.

Jaki masz procent powracających użytkowników?

Niewielki, serwisy są nastawione na sprzedaż produktów. Nawet duże fora (pierwsze miejsca w wyszukiwarkach) mają bardzo mało poruszanych tematów. Finanse to są strony inne niż wszystkie. Nie uważam się za jakiegoś mędrca, miałem strony różnych tematykach i w finansach powrotów jest zdecydowanie najmniej. Sam sobie odpowiedz, szukasz informacji o kredycie mieszkaniowym, załatwiłeś kredyt to po co masz wracać na taką stronę?

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

Czy procent odwiedzin spoza Google może stać się wyższy niż z tej wyszukiwarki?

Wyższy to pewnie nie, bo jak będziesz w TOP 3 na frazę "kredyt", to organicznych wejść masz cała masę.

Ale żródłami dodatkowymi mogą być przecież metody takie jak tu stosujesz - czyli linki na forach, blogach związanych tematycznie z Twoim -które zostawiasz.

Powiem Ci, w sekrecie, że mamy wiele zapisów na nasze kursy darmowe ( link do jednego z nich w stopce) właśnie poprzez linki rozrzucone po sieci. Na razie chyba nawet więcej niz z organic, bo nie jesteśmy jeszcze za wysoko Wujka G.

Inna rzecz to katalogowanie, glównie myślę o preclach.

Weź udział w szkoleniu, i naucz się pozycjonować!

Zawsze są dobre domeny! Zobacz jak sie ich szuka!

https://Wolne-Domeny-Internetowe.pl/

moze nie kredyty ale w ero

przez praktycznie rok czasu dostalem tylko 1 link naturalny, ale na dobrym blogu wysoko w menu, jest z niego ok 20-100uu/dziennie i jest konwersja wiec nie jest tak ze wchodza i zamykaja

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności