Skocz do zawartości

[Oferta] group5.pl

group5

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem sprostować nie był to błąd HTTP 501 tylko HTTP 500 (Internal server error) który pojawia się nieregularnie.

Przykładowo ten sam kod testowy wykonujący pobranie danych z zdalnego serwera MySQL jeden raz po 10 iteracjach wywołał przedmiotowy błąd, a za chwilę dał radę dla 500 iteracji kilka razy z rzędu bez problemu... jednak po chwili też się wysypał.

Przy okazji okazało się, że Pan z BOK'u group5 z którym wczoraj korespondowałem jest "przyjaźnie" nastawiony do klienta co niestety w niektórych BOK'ach nie jest standardem. Nieraz bywa tak, że od BOK'u najlepiej trzymać się z boku.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Co do błędu HTTP 500 (Internal server error) muszę się zgodzić. Mam u siebie 15 WP (odwiedzają tylko roboty, nie dodaje nowych postów, po około 80 wpisów) i z 25 katalogów (zablokowane przed dodawaniem), transfer przez 9 dni tego miesiąca to 0.1069 GB i wszystkie strony przez ostatnie 2 dni wywalają bez przerwy 500 ;/

wywalają bez przerwy 500
Nie ma w zwyczaju upubliczniać prywatnej korespondencji, wiec napiszę własnymi słowami, że pan z BOK'u twierdzi zupełnie coś innego :) A jednak te błędy się zdarzają nie tylko dla mojego skryptu, ale też dla WP czego byłem jeszcze bardziej pewien i dlatego zrezygnowałem z tego hostingu.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Seo tekst proponuję kontakt z BOK - otrzymasz wykres obciążenia dla konta.

Tak jak już wielokrotnie pisałem - my nie blokujemy kont po przekroczeniu dopuszczalnego obciążenia, jeśli na koncie jest przeciążenie to zwracane są 50x dla danego konta - przeciążenie jednego konta nie ma wpływu na pozostałe. Dzięki temu jedno konto nie jest w stanie wygenerować obciążenie CPU i RAM większe niż ma przydzielone maksymalnie. Jeśli zapotrzebowanie skryptu jest za duże względem dostępnej mocy obliczeniowej skrypt się nie wykonuje i zwracany jest błąd 50x.

EDIT

Informacja o tym systemie limitowania zasobów m.in. CPU i RAM pojawiła się 26.07.2010 więc system działa od ponad roku - LINK

Vogan sp. z o.o.

Rabat -20% na konta hostingowe w Group5 i Altblue dla użytkowników forum. Kod rabatowy: optymalizacja2014

mi przez weekend sypalo 500 na calym koncie, nawet czyste html. zauwazylem to dopiero jak dostalem maile ze statlinka ze jest problem z polaczeniem.

kiedy poprosilem o sprawdzenie problemu, pan z boku poradzil aby sprawdzic logi. oczywiscie w logach byla informacja o tym, ze jest za malo ramu i dlatego sypia jest 500, nie bylo jednak mowy o tym, ze na 3 domenach bazy za bardzo rozrosly i powodowaly obciazenie.

na sam hosting nie narzekam, ale fajnie byloby gdyby bok byl bardziej pomocny

Nowe IP do kont SEO Premium:

178.33.201.156 - GB

176.31.134.248 - PL

46.105.238.16 - GB

Konto SEO Premium to obecnie 55 adresów IP z różnych klas C.

30 adresów IP w polskiej geolokalizacji i 25 adresów w geolokalizacji zagranicznej.

Vogan sp. z o.o.

Rabat -20% na konta hostingowe w Group5 i Altblue dla użytkowników forum. Kod rabatowy: optymalizacja2014

• 3 tygodnie później...

Promocja na konta Hosting Dedykowany

Promocją objęte są wszystkie konta z serii HD (Hosting Dedykowany) zamówione w okresie od 03.11.2011 do 13.11.2011 włącznie przy użyciu kodu promocyjnego.

Upust: 25%

Link: https://www.group5.pl/?go=hosting-hosting-dedykowany

KOD: HD_252011

Liczba kont w promocji: 5 szt.

Vogan sp. z o.o.

• 2 miesiące temu...

Promocja Nowy Rok - konto na 6m-c za 1zł

Promocją objęte są konta Premium Hosting w cyklu bilingowym półrocznym. Cena konta w promocji 1zł.

Upust kwotowy: 101.60zł

Link: https://ebok.group5.pl/cart.php?a=add&pid=11

Kod: nowyrok

Liczba kont w promocji: 30szt.

Promocja obowiązuje do: 31.01.2012

Promocja nie łączy się z promocją domen: "Domeny .pl zupełnie za darmo"

Vogan sp. z o.o.

Co po pół roku?

Po 6 m-c wygenerowana zostanie faktura proforma z kwotą 102,60zł.

Trzeba przedłużać umowę?

Nieopłacenie faktury proforma = zakończenie współpracy

Można zamówić 2 konta?

Można

Jeśli tak to czy jest szansa na IP w innych klasach?

Nie - to nie są konta seo

Vogan sp. z o.o.

Co do błędu HTTP 500 (Internal server error) muszę się zgodzić. Mam u siebie 15 WP (odwiedzają tylko roboty, nie dodaje nowych postów, po około 80 wpisów) i z 25 katalogów (zablokowane przed dodawaniem), transfer przez 9 dni tego miesiąca to 0.1069 GB i wszystkie strony przez ostatnie 2 dni wywalają bez przerwy 500 ;/
Kiedy to wyeliminujecie, bo w obecnej formie Panstwa oferta hostingowa jest mało użyteczna ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności