Skocz do zawartości

Upload plików..

Michocio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Próbuję zrobić moduł dodawania plikow przez użytkownika. Wszystko jest ok, nie wykrywa, żadnych błędów, ale pliku nie ma w folderze, w którym wskazałem, nie mogę go nigdzie znaleźć, przedstawiam kody:

<html>

<form enctype="multipart/form-data" action="upload.php" method="POST">

<input name="myfile" type="file" /><p>
<input type="submit" value="upload" />
</form>

</html>

<?php

$name = $_FILES["myfile"]["name"];
$type =$_FILES["myfile"]["type"];
$tmp =$_FILES["myfile"]["tmp_name"];
$size =$_FILES["myfile"]["size"];
$error =$_FILES["myfile"]["error"];

move_uploaded_file($temp, "uploaded/".$name);

?>

Co robię źle? Folder uploaded jest w tym samym folderze na serwerze co pplik html i php.

Pozdrawiam

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Oczywiście masz ustawione prawa do zapisu 777 dla katalogu gdzie ma zostać wgrany plik ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

600 nie może być. Przykład z https://www.w3schools.com/PHP/php_file_upload.asp musi dzialac, bo jest poprawny

Uffff....

Nareszcie mi się udało; nie zapisuje w zadnym folderze tylko bezposrednio tam gdzie skrypty:

move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"],
  "" . $_FILES["file"]["name"]);

Działa!

Nie wiem dlaczego, ale najważniejsze, że działa ;)

Żeby nie zakładać nowego topiku, mógłbym prosić o jakieś wskazówki/linki, aby pliki wyświetalały się na osobnej stronie, z której osoby mogłyby je ściagać. Niewygodne jest ciągłe wchodzenie na serwer i kopiowanie.

Dziękuje wszystkim za pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności