Skocz do zawartości

Opis description - problem

glina

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Skonstruowalem taki niewielki serwis i wlasnie dzis zaskoczyla mnie jedna rzecz. Mianowicie podstrona posiada opis description ktory jest starannie przygotowany natomiast po indeksacji w google i tak description jest inny tzn wybiera z tresci strony pewne zdania (poczatkowe) Z tego co wiem powinno tak sie dziac kiedy sie nie zdeficniuje znacznika description a ja go mam i nie wiem w czym jest problem. Te opisy description ktore sa z automatu raczej nie wygladaja dobrze. PObieram zrodlo strony i jest znacznik ktory stworzylem skryptem wiec....

Jakies propozycje co spapralem? :D

Jeśli google znajdzie treść, która mu bardziej odpowiada, a ty nie zablokowałeś tego to wybiera sobie tamtą treść. Możesz zablokować tworzenie alternatywnego opisu lub zrobić lepszy opis - jakby to powiedzieć bardziej dosłowny dla wyrażenia.

Murzasichle noclegi - tanie, 10km do Zakopanego

Forum wielotematyczne

Sichle - szczegóły na PW

Google tworzy tytuły i opisy witryn (fragmenty) w sposób całkowicie automatyczny, biorąc pod uwagę zarówno treść strony, jak i odwołania do niej z innych miejsc w sieci.

Używamy wielu różnych źródeł takich informacji, łącznie z danymi opisowymi w tagu META każdej strony. Jeśli takie informacje nie są dostępne, możemy użyć dostępnych publicznie danych z katalogu DMOZ. O ile dokładne opisy w metatagach mogą zwiększyć liczbę odwiedzin, o tyle nie wpływają one na ranking w wynikach wyszukiwania. Zwykle wolimy wyświetlać opisy stron z metatagów (jeśli są dostępne), ponieważ zapewnia to użytkownikom precyzyjne informacje na temat treści dostępnej pod danym adresem URL. Pozwala to szybciej uzyskiwać trafne wyniki i ogranicza konieczność klikania oraz powracania do odwiedzonych stron, która frustruje użytkowników i w nieuzasadniony sposób zwiększa statystyki odwiedzin

... źródło

Więc jeżeli opis Twojej strony, w mniemaniu Google, nie spełnia powyższego warunku, tj. nie maksymalizuje możliwości odwiedzenia Twojej strony na dane = trafne hasła, to pobierze opis z treści, który będzie pasował lepiej i ten warunek spełni :D

Pozdrawiam B)

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności