Skocz do zawartości

Linkor padnie ? Czy wszycy dostana bana ?

melassa

Rekomendowane odpowiedzi

> a do tego dolicz hosting - majac na wzgledzie to ze jak najwyzszej klasy dedyk

> (o ile tylko jeden) padnie to kazdej stronie w systemie wylatuja krzaki i bledy -

> wtedy masz gwarantowana skrzynke zapchana za mailami o niezbyt przyjemnej

> tresci od setek wkur...zonych userow :blink:

:intruder2600 & kill bill

czy Wy nie potraficie czytac ze zrozumieniem prostych zdan ??

ja sie NIE pytalem jakie sa wymagania sprzetowe, koszty stworzenia takiego systemu, poniewaz DOSKONALE sobie z tego zdaje sprawe... pytalem natomiast o to jakie wymagania od takiego systemu maja WEBMASTERZY... jesli nie macie nic do powiedzenia w TYM temacie to lepiej nic nie piszcie...

Nie ma rzeczy niemożliwych, jedynie niektóre rzeczy wymagają więcej czasu, aby je zrealizować.

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To pisz kto ci broni myśmy ci tylko pokazali że to nie zwracalna inwestycja przed tobą juz kilka osób też robiło taki przymiarki

Mamy ale niewarto pisać bo za chwile temat może być nieaktualny

And finito :hello:

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

...pomyls o tych osobach co zaczynaja i dla nich jest to jedyny sposob, zeby zaczac pozycjonowac....

Je jestem taką osobą. Zapewniam Ciebie, że wiedza z tego forum pozwoliła mi wyciągnąć na wysokie pozycje strony bez zaplecza i nie jestem zainteresowany systemem linkującym, z b. wielu powodów. Nie są to co prawda top1 ale na wybrane słowa mam pozycje 3, 4 ,5 a czasem nawet 1 - to jest już jakiś sukces. Wiem też co zrobić by osągnąć szczyty.

Systemy linkujące są dla tych, którzy uczą się w obecnym społeczeństwie robienia wszystkiego na k.. mać. Już nie raz spotkałem na tym forum człeka, który:

- był z ortografią na bakier (nie to, że robił błędy tak jak my - on poprostu miał to we krwi albo raczej nie miał tego we krwi)

- nie wiedział co to link

- nie wiedział co to anchor

- nie wiedział jak działa wyszukiwarka

- nie znał podstaw HTML...

i tak mogłbym mnożyć a On pisze : cyt "Pomurzcie w stwożeniu strony" i liczy na to, że ktoś za niego odwali całą robotę gdyż równie dobrze mógł zabrać się za czytanie tego forum i netu i sam się tego nauczyć

Zaiste znajdziesz klientów na ten system linkujący - powodzenia - ale sądzę, że pomoc uzuskasz od tych, którzy nie mają zaplecza i doświdczania a jak sam zauważyłeś ludzie z doświadczeniem nie potrzebują systemów linkujących.

czy Wy nie potraficie czytac ze zrozumieniem prostych zdan ??

Uspokój się, proponuję by zrobili to wszyscy - dyskusja na tym zyska.

Staraliśmy się uświadomić Ci, że budowa systemu linkującego jest dużym przedsięwzięciem. Robert wyliczył 6500 zł (strzelił), ja ze swojej dodam, że nie spotyka się osób które wydają 6500 zł tylko po to, aby dać swojej konkurencji narzędzie do pozycjonowania dzięki któremu go przeskoczą w rankingach i nic z tego nie mieć.

Co jest przede wszystkim potrzebne? Odrobinę PR, ale nie Page Rank, ale Public Relations. Zajęcie 3 miejsc w top10 "pozycjonowanie" przez Bartka jest zwyczajnie niesmaczne - to tylko jeden z przykładów, które można mnożyć.

Podstawowym argumentem "przeciw" jest konieczność uzależnienia się od cudzych zasobów. A nóż skieruję na swoją główną stronę systemowe linki z setek domen o właściwych anchorach i mocy LinkPowera PR7 (dzięki czemu utrzymam wszystkie interesujące mnie frazy), a po pół roku zgłosi się do mnie właściciel systemu i powie: "No, Jeż, masz mały problem, płacisz albo cię banuję - stracisz 90% linków z zewnątrz i wszystkie strony będziesz miał w sandboxie, więc decyduj się szybko albo wyjedź sobie na wakacje na rok". Dla niektórych tego typu działanie przyniosłoby straty paruset tysięcy złotych miesięcznie - można więc od nich bez problemu wydusić "dyszkę".

I w paru słowach, pewnie stąd niechęć do systemów.

Pozdrawiam, J.

Spoko Jeżu :) nie 6500,00 a 65000,00 :hello: Ja nie pisałem o prościżnie typu linkora..:)

Wiliczenia nie strzelone bo budowa samego systemu to hardware 32000,00 oraz sredni koszt utrzymania.

A budowa systemu diametralie o 75% inna od obecnych systemów.

Temat wałkowałem zę smietanką koderów i jedynym hamulcem jest włozenie pieniędzy bo się ich nie wyjmie i na dodatek jeszcze może nadejść era konca syetemów bo zawsze wszystko się konczy. Więc inwestycja w profesjonalny zaznaczam profesjonalny system może być pełną klapą finansową.:D

Prosty system nie wymaga takich nakładów finansowych i mimo że jest kilka razy gorszy to jednak nie powoduje bolesnych strat finansowych dla własciciela i to trzeba mu przyznać na plus!!

Przecież ten temat był juz wałkowany kilka razy kilka osób już się zabierało do tego... i jakoś efektu do dziś nie widać.

Tylko twórca systemu naprawdę wie po pewnym czasie jakie nakłady i jaki parametry techniczne powiniem posiadać system.

Jak ktoś ma pieniązki niech buduje jego sprawa a jak mu wyjdzie to wyjdzie w praniu.

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

A znacie nowy system wymiany Linków automatycznych LinkMarket - www.linkmarket.pl

Tam linki są moderowane i nie ma tzw. "kompletnych śmieci".

Oczywiście, to system SunriseSystems, pomysł zapewne Pawła Rybaka, który, jak reszta, rzucił się w wir gn... Przepraszam, rzeki, zgodnie z zasadą: kto pierwszy - ten lepszy.

Efekt - 2suns już się wypozycjonowało (tak, waszymi linkami) na 3 miejsce pod "pozycjonowanie". Z resztą, system jest stosunkowo nędzny, z tego co widzę, nadal najwięcej możliwości daje system Shawna.

Pozdrawiam, J.

chetnie wyslucham waszych opinii na temat tego co chcielisbyscie widziec w takim systemie...

81137[/snapback]

Na forum wieloktornie były omawiane wady systemów wymiany linków. Jeśli zrobisz system pozbawiony tych wad, na pewno zainteresowanie będzie duże.

Dla mnie największymi wadami są:

- Brak moderacji => strony mało wartościowe (kopie DMOZ-a), strony o Viagrze, itp.

- Problemy techniczne.

- Właściciel systemu żeruje na innych, tzn. korzysta z tego więcej niż my.

- Niejasne reguły przyznawania punktów.

Przydałoby się jeszcze wdrożyć coś nawatorskiego.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

A znacie nowy system wymiany Linków automatycznych LinkMarket - www.linkmarket.pl

Tam linki są moderowane i nie ma tzw. "kompletnych śmieci".

Oczywiście, to system SunriseSystems, pomysł zapewne Pawła Rybaka, który, jak reszta, rzucił się w wir gn... Przepraszam, rzeki, zgodnie z zasadą: kto pierwszy - ten lepszy.

Efekt - 2suns już się wypozycjonowało (tak, waszymi linkami) na 3 miejsce pod "pozycjonowanie". Z resztą, system jest stosunkowo nędzny, z tego co widzę, nadal najwięcej możliwości daje system Shawna.

Pozdrawiam, J.

81435[/snapback]

Dodam jeszcze że ich oferta była już komentowana na forum z czystym smiechem 90,00pln za 1 miejsce w Google i mała gwiazdka pod spodem wiecej komentarza niż tamten post nie trzeba.

Dzięki tobie Jeżu zrozmiałem ten ich napis na stronie 500 klientów :lol:

Oni mają 500 klientów co zapisali swoje stronki do systemu linkmarket i ci klienci pomagają pozycjonowac im się pod słowo pozycjonowanie :jezyk1:

Pozdrawiam

Dodam jeszcze że ich (2suns) oferta była już komentowana na forum z czystym smiechem (...)

Skoro już Kill pojechałeś po 2suns, aby było sprawiedliwie, dodam ze swojej strony, że zasoby promocyjne 2suns oceniam /w kategoriach copywritingu/ za jedne z najlepiej skonstruowanych w polskim internecie - i tu ukłon w stronę Grzegorza. Zebrało się parę młodych osób, mają zapał do pracy, trochę wiedzy, świeże umysły i tworzą ciekawe materiały, myślę że bardzo skuteczne.

/przy okazji, przestrzegam ich klientów przed masowym banem spowodowanym duplicate content, co można wyczytać z samej oferty sprzedaży modułów/

Pozdrawiam, J.

wiedza z tego forum pozwoliła mi wyciągnąć na wysokie pozycje strony bez zaplecza i nie jestem zainteresowany systemem linkującym, z b. wielu powodów. Nie są to co prawda top1 ale na wybrane słowa mam pozycje 3, 4 ,5 a czasem nawet 1 - to jest już jakiś sukces. Wiem też co zrobić by osągnąć szczyty.

tak, ale nie pozycjonujesz zdaje się na frazy powyżej 500k wyników. ale tak czy inaczej gratuluję satysfakcjonujących wyników.

Systemy linkujące są dla tych, którzy uczą się w obecnym społeczeństwie robienia wszystkiego na k.. mać.

nie do końca....

może też na: "k... mać mam #1" :)

Temat wałkowałem zę smietanką koderów i jedynym hamulcem jest...

Kill, śmietanka nawciskała Ci kitu, lub znowu koloryzujesz ;)

Mam to i owo do powiedzenia na temat budowy i utrzymania systemu, choć zapewne brak mi doświadczenia i kompetencji śmietanki.

Efektywny i bezpieczny system to koszt na poziomie 5k/miesiąc (lokalny, tzn ukierunkowany na rynki narodowe, więc w odniesieniu do globalnego - możesz mieć rację w sprawie kosztów) Jedynym "hamulcem" są - jak to najczęściej bywa - ludzie. Rzetelna moderacja wymaga rzetelnej roboty, a ponieważ tworzy się mit o cudownych właściwościach systemów zarezerwowanych wyłącznie dla jego właściciela - kandydaci na modów mają wygórowane oczekiwania.

mimo że jest kilka razy gorszy

To znaczy - jaki ? I gorszy od którego ?

Zainteresowanym budową systemów zwracam jedynie uwagę na konieczność stawiania skryptów na dzierżawionych serwerach. Najbardziej wydajne konto w home (wirtualny) jest w stanie obsłużyć do 1000 serwisów. Powyżej, nawet przy wydajnych skryptach - serwery ma dosyć. Poza tym - system na wirtualnym to z zasady łamanie regulaminu usługi hostingowej.

Temat wałkowałem zę smietanką koderów i jedynym hamulcem jest...

Kill, śmietanka nawciskała Ci kitu, lub znowu koloryzujesz ;)

Odczułem smutem po rotmistrzu ;)

Mam to i owo do powiedzenia na temat budowy i utrzymania systemu, choć zapewne brak mi doświadczenia i kompetencji śmietanki.

Zainteresowanym budową systemów zwracam jedynie uwagę na konieczność stawiania skryptów na dzierżawionych serwerach. Najbardziej wydajne konto w home (wirtualny) jest w stanie obsłużyć do 1000 serwisów. Powyżej, nawet przy wydajnych skryptach - serwery ma dosyć. Poza tym - system na wirtualnym to z zasady łamanie regulaminu usługi hostingowej.

82525[/snapback]

Serwer ma dość bo jest Bład w mysleniu na temat budowy .Zaproponowano mi zupełnie inną budowę ,inny system naliczania punktów inne zasady dodawania stron itd Coderzy z Warszawskiej firmy już przeglądali Link Vaulta a nawet korespondowali z włascicielami.Ponadto wdrazali takie podobne systemy ale do innych rowiązań .

Mówiłem o systemie który o 75% jest inny od tych ofereowanych obecnie przez rynek.

Obecne systemy zawarły się w schematach i tylko je modyfikują .

Co do moderatorów to masz rację i tu się zgodze odpowiedni ludzie to połowa sukcesu.

Nigdy nie myslałem o Home.pl i budowa sieciowa diametralnie rózna aczkolwiek kosztowna.

Ostatnie spotkanie odbyliśmy w zeszła Sobote i jak dla mnie tylko kwestia finansowa jest stoperem prawdopodobnie nie odzyska się połowy wkładu a potem Google odsieje systemy albo coś powaznie zmieni i cała iwestycja pojdzie w plecy:(

Co przemawia w moim przekonaniu nadal za budowanie prostych systemów i korzystania z nich są przynajmniej ekonomiczne.

A "koncert życzeń" uzytkowników pozostanie nadal w sferze marzeń wiec nie ma co narzekać ;)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności