Skocz do zawartości

WP - 2 pytania

carvino

Rekomendowane odpowiedzi

przez rok moje życie toczyło się wokół ważniejszych spraw... i precelek sobie stał... i zbierał wpisy

efekt - 500 postów do akceptacji

59.000 spamu w komentarzach

czy da się to jakoś jednym kliknięciem?

pewnie da się formułką na bazie - ale nie mam pojęcia o php

z góry dziękuję za sugestię

baza a php to 2 różne sprawy :)

zaloguj się do bazy phpmyadminem, znajdź ostatni komentarz niezaakceptowany, oznacz jako spam/usuń i zobacz co się zmieniło w bazie i zmień tak pozostałe rekordy które miały te pole wcześniej jak zmieniony. tylko to są 2 tabele

ewentualnie: usuń fizycznie z bazy wszystkie rekordy z tych dwóch tabel starsze niż... czyli szukasz ostatniego zaakceptowanego posta, sprawdzasz jego datę i id i wywalasz z dwóch tabel wsio starsze od tego.

dymna.jpg

O ile pamiętam są do tego odpowiednie wtyczki Askimet ma chyba opcję - usuń cały spam.

tak dokładnie, zainstaluj Akismeta, uruchom sprawdzenie starszych komentarzy i kliknij usuń cały spam - i to tyle jeśli chodzi o komentarze.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

na bazie to się znam i usuwać z bazy to ja mogę

tyle, że i tak w krokach 300 na raz, bo przy większej ilości serwer chyba blokuje skrypt za zbyt długi czas wykonywania

więc myślałem o skrypcie php który by to zrobił w krokach co 50 i działał sobie kilka minut...

na kod askimeta czekam 5h :/

a co z wpisami?

najlepiej coś z cronotabs co by dodawało 2 dziennie :>

byłoby idealnie ;]

bo ręcznie to się idzie zastukać palcyma

można zmienić status z pending na publicated - tylko znów - jak to zrobić hurtowo...

czy może jednak zawziąć się i zmieniać 5 dziennie

na kod askimeta czekam 5h :/

?????? jak na kod czekasz? 5h "mieli"?

Co do wpisów to po co robiłeś moderowany skoro teraz chcesz wszystko opublikować jak leci, pewnie 80% z tych wpisów to śmieci...

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

5h czekam na kod API czy jak się on zwie...

ale własnie dostałem - działa - tylko nie wiem gdzie ta magiczna opcja skasuj cały spam

co do moderowanego i śmietnik - przeglądam wpisy - no i o dziwo bardzo duża kultura

czasem komuś zamiast 2 linków wejdą 3

porównywanie w googlach daje wynik negatwyny...

3 wiadomości z placu boju

1. usuwanie spamu przez askimenta kończy sie komunikatem o małej pamięci ;]

co się dziwić był 59000 wpisów spamerskich ;]

2. ale jadę ręcznie w bazie i już jest 39k ;]

3. postów nie mam 500 tylko 900 ;] - ale wybrałem wariant ambitny - 10 postów tygodniowo

P.S. a jest jakiś plugin co automatem sprawdza zduplikowany content w sieci?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności